Web shop - prodavnica
  Meni Close

  ENMON i Fondacija Novak Đoković: Partneri za srećno detinjstvo

   

  Fondacija Novak Đoković i ENMON zajedno stvaraju čaroliju za decu u vrtiću 'Čarolija' u Svilajncu
   

    Lepo i stimulativno okruženje podstiče pozitivne emocije, kreativno razmišljanje i produktivnost. Zato je važno da svi pomognemo i opremimo prostorije gde naša deca provode veći deo dana. Velika čast i ogromna radost je što smo deo projekta Fondacije Novak Đoković za rekonstrukciju vrtića "Dečija radost"! Da sva naša deca imaju lepše i srećnije detinjstvo!
   
  Fondacija Novak Đoković osnovana je 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, zemlji u kojoj tek svako drugo dete ima pristup predškolskom obrazovanju. Rad Fondacije temelji se na uverenju da se predškolskim obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice. To se postiže stvaranjem najkvalitetnijih programa i okruženja za učenje, u kojima je priliku da se usavršava imalo više od 1.575 vaspitača i učitelja. NDF je do sada rekonstuisala i izgradila 43 vrtića i pomogla više od 22.000 dece.

  ENMON je podržao Fondaciju Novak Đoković u izgradnji vrtića „Čarolija“ u Svilajncu. Vrtić je svečano otvorila globalna direktorka Fondacije Novak Đoković, Jelena Đoković. U okviru društveno odgovornog projekta, rekonstruisane su tri radne sobe, zajednički prostor i toaleti za decu na prvom spratu zgrade, čime je omogućeno otvaranje tri nove grupe za decu predškolskog uzrasta. 

   

   

    „Pružanje jednakih šansi deci iz svih krajeva naše zemlje je misija Fondacije Novak Đoković i ono ka čemu konstantno težimo. Sa PU „Dečja radost" i opštinom Svilajnac sarađujemo još od 2014. godine, kada smo rekonstruisali i adaptirali predškolsku ustanovu nakon poplava i zadovoljstvo je vratiti se nazad ovako lepim povodom. Septembar uvek vezujemo za velike početke, a proširivanje kapaciteta postojećeg vrtića je ohrabrujući početak za decu koja će ovde moći da uče, druže se i dobiju pravu podršku“, izjavila je Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

    „Veoma sam ponosna što imam tu čast da novu radnu godinu započnemo u novim prostorijama, pri čemu veliku zahvalnost dugujemo Fondaciji Novak Đoković i našem osnivaču, Opštini Svilajnac. Dobili smo veoma kvalitetne uslove za boravak dece, sa prostorijama koje su opremljene u skladu sa njihovim uzrastom i potrebnim didaktičko-igrovnim materijalom za realizaciju vaspitno-obrazovnog rada koji prati pripremni predškolski program. Kako je i rani razvoj jedan od najbitnijih procesa odrastanja, deca će uživati u podsticajnom okruženju, pri čemu će moći da iskažu svoj razvojni potencijal, u prostoru u kom će učiti i sticati nova saznanja kroz igru“, istakla je Danijela Cuknić, direktorka PU „Dečja radost".

    Zahvaljujući pomenutom projektu, kapacitet vrtića je proširen za 75 dodatnih mesta, a obezbeđeni su kvalitetni uslovi za razvoj i odrastanje mališana. Kompanija ENMON kao jedana od lidera u Srbiji i regionu, u proizvodnji i distribuciji keramike i opreme za kupatilo, će nastaviti saradnju kako bi unapredili uslove u zajednici i omogućili da što više dece u Srbiji ima adekvatne uslove za razvoj i igru. 

  Napiši komentar