Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Pločice u imitaciji kamena: Više od pukog trenda

   

  Pločice koje imitiraju kamen su već neko vreme pravi hit, i to nije bez razloga. Nude spoj estetike prirodnog kamena i praktičnosti keramičkih pločica. Ali, da li si znao da postoji mnogo više od onoga što se na prvi pogled vidi? Zaronimo dublje u svet ovih fascinantnih pločica.

  Kamen iz snova, bez mana iz prirode

  Jedna od najvećih prednosti pločica u imitaciji kamena je njihova sposobnost da savršeno dočaraju izgled prirodnog kamena, ali bez nekih njegovih mana. Zaboravi na poroznost, teško održavanje i visoku cenu pravog kamena. Sa pločicama dobijaš izdržljivost, laku negu i pristupačniju cenu.

  Neograničene mogućnosti dizajna

  Pločice u imitaciji kamena dolaze u neverovatnoj raznolikosti boja, tekstura i veličina. Od veoma otmenog mermera, preko rustičnog škriljca, pa sve do modernog betona – izbor je ogroman. Ovo ti omogućava da kreiraš jedinstvene enterijere i eksterijere koji odražavaju tvoj lični stil.

   

   

  Pločice koje pričaju priču

  Svaka pločica u imitaciji kamena nosi sa sobom priču o prirodi, istoriji i umetnosti. Teksture i šare na pločicama su inspirisane prirodnim formacijama kamena, a njihova upotreba u arhitekturi datira još iz antičkih vremena. Danas, ove pločice predstavljaju spoj tradicije i inovacije.

  Iza kulisa: Kako se stvaraju pločice u imitaciji kamena?

  Proces izrade ovih pločica je prava umetnost. Koriste se najsavremenije tehnologije digitalne štampe kako bi se verno prenele sve nijanse i detalji prirodnog kamena. Rezultat su pločice koje izgledaju toliko realistično da je teško razlikovati ih od pravog kamena.

   

   

   

  Pločice za svačiji ukus i budžet

  Bez obzira da li si ljubitelj klasičnog ili modernog stila, sigurno ćeš pronaći pločice u imitaciji kamena koje će te oduševiti. A najbolje od svega je što postoje opcije za svaki budžet. Od luksuznih italijanskih brendova do pristupačnijih domaćih proizvođača, izbor je na tebi.

  Saveti za odabir i postavljanje

  Prilikom odabira pločica, važno je uzeti u obzir stil tvog prostora, namenu pločica i tvoje lične preferencije. Što se tiče postavljanja, preporučujemo da angažuješ profesionalce kako bi osigurao besprekoran rezultat.

  Inspiracija iz sveta dizajna

  Poznati arhitekta i dizajner enterijera, Karim Rašid, jednom je rekao: „Dizajn je o stvaranju nečeg novog i drugačijeg, ali istovremeno i funkcionalnog i lepog." Pločice u imitaciji kamena savršeno održavaju ovu filozofiju životnog uređenja.

   

   

  Pločice u imitaciji kamena su mnogo više od pukog trenda. One su svedočanstvo o napretku tehnologije, kreativnosti dizajnera i našoj večnoj fascinaciji prirodom. Ako želiš da uneseš bezvremenu formu otmenog i prefinjenog u svoj dom, ove pločice su pravi izbor za tebe.

   

   

   

   

  Reference:

  1. "APTEFF, 46, 1-269 (2015) - „Korelacija i analiza glavnih komponenti u karakterizaciji keramičkih pločica", Univerzitet u Novom Sadu​​.
  2. "SPC Flooring 2020 - Nova generacija premium podova", SPC Flooring​​.
  3. "Dubrovačka br.8 - Katalog stanova", Enmon Group (Enmon nekretnine)​​.

   

  Hvala što čitaš naš blog. Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja kontaktiraj nas na marketing@enmon.info ili pozovi 0800 33 33 35

  Napiši komentar