Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Pločice u imitaciji cigle: Retro i porodični šarm za svaki prostor

   

  Pločice u imitaciji cigle dugo su cenjene zbog svoje estetske svestranosti i izdržljivosti. Dodavanje ovih pločica u tvoj dom ne samo da povećava vizuelnu privlačnost, već pruža i jedinstvenu teksturu koja može transformisati bilo koju prostoriju u topao, privlačan ambijent. U ovom tekstu istražićemo različite kreativne načine za upotrebu pločica u imitaciji cigle, obezbeđujući savršenu kombinaciju modernog i rustičnog šarma.

   


   

  Prednosti pločica u imitaciji cigle

   

  Izdržljivost i dugotrajnost

  Pločice u imitaciji cigle su poznate po svojoj kompaktnosti. Za razliku od tradicionalnih zidnih obloga, ove pločice mogu izdržati test vremena, odolevajući habanju i zadržavajući svoj originalni šarm. Ovo ih čini izvanrednim izborom za oblasti sa velikim prometom kao što su kuhinje, hodnici i dnevne sobe.

  Termalna izolacija

  Ove pločice nude odlične termalne osobine, pomažući u održavanju konstantne temperature u zatvorenom prostoru. To je posebno korisno u hladnijim klimama gde je zadržavanje toplote ključno. Dodatno, termalna masa pločica može pomoći da tvoj dom bude hladniji tokom letnjih meseci.

  Zvučna izolacija

  Još jedna značajna prednost korišćenja pločica u imitaciji cigle je njihova sposobnost da obezbede zvučnu izolaciju. Ovo je posebno korisno u urbanim sredinama gde spoljna buka može biti problem. Pločice pomažu u stvaranju mirnog i spokojnijeg unutrašnjeg okruženja smanjenjem prenosa zvuka.

   

   

  Kreativne primene pločica u imitaciji cigle

  Naglasci u dnevnoj sobi

  Korišćenje pločica u imitaciji cigle u dnevnoj sobi može stvoriti zapanjujuću centralnu tačku. Razmisli o zidu od cigli iza televizora ili kamina. Ovo ne samo da dodaje lepu varijantu staromodnog ili retro šarma, već stvara i toplu i privlačnu atmosferu. Uparivanje ovih pločica sa drvenim nameštajem i mekim tekstilom može poboljšati ovaj ugodan efekat.

  Kuhinjske pozadine

  Pločice u dizajnu cigle su odličan izbor za kuhinjske pozadine. Njihova otpornost na toplotu i površina koja se lako čisti čine ih praktičnom i modernom opcijom. Odaberi klasične crvene pločice za tradicionalni izgled ili bele za savremeniji osećaj. Uključivanje osvetljenja ispod ormarića može istaći teksturu cigli, dodajući dubinu tvom dizajnu kuhinje. Da ne pominjemo tek korist u higijenskom smislu obzirom na činjenicu da je svaku kuhinjsku fleku neuporedivo lakše skinuti sa pločica nego bilo čega drugog na zidu. 

   

   

  Zidovi u kupatilu

  Uključivanje pločica u kupatilo može stvoriti atmosferu poput banje. Koristi ih kao akcentni zid iza kade ili tuš kabine. Njihove vodootporne osobine čine ih pogodnim za vlažna okruženja. Da bi ublažio robustan izgled cigli, kombinuj ih sa otmenim, modernim nameštajem i priborom.

  Udobnost u spavaćoj sobi

  Zid od cigli u spavaćoj sobi može dodati notu industrijskog šika. Koristi meko osvetljenje i posteljinu neutralnih boja kako bi uravnotežio grubu teksturu cigli. Ova kombinacija stvara miran i moderan prostor savršen za opuštanje.

  Otvoreni prostori

  Ove vrste pločica nisu ograničene samo na unutrašnju upotrebu. One mogu biti zapanjujući dodatak otvorenim terasama i baštenskim zidovima. Njihove otporne osobine na vremenske uslove čine ih idealnim izborom za stvaranje besprekornog prelaza između unutrašnjih i spoljašnjih životnih prostora.

   

   

   

  Saveti za dizajn pri korišćenju pločica u imitaciji cigle

  Izbor prave boje

  Boja tvojih pločica može značajno uticati na celokupan izgled prostora. Crvene cigle izazivaju klasičan, rustičan osećaj, dok bele ili sive nude savremeniji i raskošniji izgled. Razmisli o postojećoj paleti boja tvog doma prilikom izbora pločica kako bi osigurao harmoničan dizajn.

  Mešanje tekstura

  Kombinovanje pločica sa drugim materijalima može stvoriti bogat i slojevit izgled. Na primer, uparivanje cigli sa drvenim gredama ili metalnim akcentima može dodati dubinu i interes tvom dizajnu. Ovaj pristup posebno dobro funkcioniše u otvorenim prostorima gde različite zone mogu biti definisane različitim teksturama.

  Razmatranja osvetljenja

  Pravilno osvetljenje je ključno kada se koriste pločice u imitaciji cigle. Prirodna svetlost može poboljšati teksturu i boju cigli, stvarajući toplu i privlačnu atmosferu. U tamnijim područjima koristi akcentno osvetljenje kako bi istakao zidove od cigli i stvorio centralne tačke. LED trake mogu biti odličan izbor za isticanje jedinstvene teksture pločica.

   

  Saveti za održavanje

  Iako su pločice izdržljive i zahtevaju malo održavanja, ipak im je potrebna redovna nega kako bi izgledale najbolje moguće. Zaptivanje cigli može pomoći u zaštiti od mrlja i vlage. Redovno čišćenje mekom četkom i blagim deterdžentom će održati pločice svežim i živopisnim.

   

  Završne misli

  Pločice u imitaciji cigle nude svestranu i bezvremensku opciju za poboljšanje unutrašnjeg dizajna. Njihova izdržljivost, termalne osobine i estetska privlačnost čine ih vrednim dodatkom svakom domu. Pažljivim razmatranjem boje, teksture i osvetljenja, možeš stvoriti zapanjujuće prostore koji kombinuju modernu eleganciju sa rustičnim šarmom. Bilo da želiš da stvoriš udobnu dnevnu sobu, modernu kuhinju ili privlačan otvoreni prostor, pločice u imitaciji cigle pružaju beskrajne mogućnosti dizajna.

   

  Ne zaboravi da posetiš ostale naše blogove gde govorimo o raznim vrstama pločica u imitiaciji drugačijih materijala a to su: 

   

  1. Pločice u imitaciji betona/cementa

  2. Pločice u imitaciji mermera

  3. Pločice u imitaciji kamena

  4. Pločice u imitaciji drveta 

  Reference

  1. The Brick Tile Company Blog. „Transformišite svoj dom pločicama u imitaciji cigle”.
  2. Tile Mountain Blog. „Rustični šarm pločica u imitaciji cigle”.
  3. House Beautiful Magazine. „Pločice u imitaciji cigle: bezvremenski trend”.
  4. Real Homes. „Kako koristiti pločice u imitaciji cigle u svom domu”.

   

  Hvala što čitaš naš blog. Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja kontaktiraj nas na marketing@enmon.info ili pozovi 0800 33 33 35

  Napiši komentar