Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Boho stil: Ljubav prema slobodi i raznobojnom kupatilu

  Zamisli da ulaziš u kupatilo i osećaš miris svežih cvetova i zvuke opuštajuće muzike. To može postati stvarnost ako se odlučiš za boho stil uređenja kupatila. Bohemski, ili jednostavno boho stil, donosi prirodnu lepotu i slobodu u tvoj svakodnevni život, nudeći utočište od stresa i svakodnevnih briga.

  Šta je boho?

  Boho, skraćenica od "bohemian", ima korene u boemskom umetničkom pokretu iz 19. veka. Odražava slobodan duh, kreativnost i ljubav prema različitosti. Boho stil kombinuje različite uzorke, teksture i boje, stvarajući opušten i ekscentričan ambijent. Uključuje antikvitetne komade nameštaja i umetničke detalje, što mu daje poseban šarm u uređenju kupatila kroz paletu boja, teksture i detalje.

   

  Boje i šarenilo

  Boho stil podstiče kreativnost sa bojama. Možeš eksperimentisati sa različitim nijansama ili kombinovati kontrastne boje kako bi stvorio jedinstvenu estetiku. Kombinovanje terakote i plave može stvoriti upečatljiv kontrast karakterističan za boho stil. Terakota donosi duh Mediterana, oker podseća na sunčane dane na plaži, dok ciklama i zelena dodaju dubinu i vitalnost. Šareni detalji poput peškira i zavesa sa etničkim uzorcima, geometrijskim motivima i cvetnim dezenima dodaju toplinu i gostoljubivost.

  Prirodni materijali

  Jedna od ključnih karakteristika boho stila u uređenju kupatila je naglasak na prirodnim materijalima. Drvo, bambus, ratan i pamuk igraju ključnu ulogu u ovoj priči, stvarajući osećaj harmonije sa prirodom. Drvene police, okviri za ogledala i komadi nameštaja daju autentičnost prostoru. Bambus i ratan unose egzotičnost i lepršavost, dok pamučni prekrivači, zavese i tepisi sa etničkim uzorcima doprinose bogatstvu i raznolikosti.

   

  Etnički elementi

  Etnički detalji čine suštinu boho stila, donoseći priču i dušu u tvoje kupatilo. Inspiracija različitim kulturama širom sveta dodaje dubinu i karakter prostoru. Marokanske keramičke pločice, šarene zavese sa afričkim uzorcima ili umetnički detalji iz Azije unose raznolikost i egzotičnost.

  Biljke i zelenilo

  Biljke su vitalan element u boho dizajnu, donoseći prirodnu ravnotežu i životnu energiju. Saksije sa raznobojnim cvetovima i zelenilom unose vitalnost i veselje u kupatilo, stvarajući oazu prirode. Biljke ne samo da unose svežinu već i stvaraju osvežavajući kontrast sa toplim bojama i prirodnim materijalima​.

  Reciklirani komadi

  Jedan od najčarobnijih aspekata boho stila je upotreba recikliranih komada nameštaja i dekoracije. Stari drveni kovčezi ili sanduci mogu se koristiti kao funkcionalne police, dodajući nostalgičnu vrednost i praktičnu upotrebu prostoru. Vintage ogledala sa starinskim okvirima stvaraju osećaj dubine i prostora, dajući jedinstvenost i tajanstvenost tvom kupatilu.

  Igra ogledalima

  Ogledala su ključni elementi u boho kupatilu, unoseći eleganciju i praktičnu funkciju povećanja vizuelnog prostora. Velika ogledala sa upečatljivim okvirima reflektuju svetlost, stvarajući dodatni sjaj i magičnu atmosferu. Postavljanje ogledala na suprotnim stranama prostora stvara osećaj prostranosti i luksuza​. 

  Sloboda iznad svega

  U boho kupatilu nema ograničenja. Kombinuj boje, materijale i dekoracije na način koji ti odgovara, izražavajući svoju kreativnost i ličnost kroz dizajn. Svaki element ima svoje mesto i priču, stvarajući prostor gde možeš opustiti dušu i probuditi kreativnost.

  Boho stil donosi koloritnu i umirujuću atmosferu u svaki deo doma, omogućavajući ti da se osećaš slobodno i inspirisano svaki put kada zakoračiš unutra.

  Hvala što čitaš naš blog. Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja kontaktiraj nas na marketing@enmon.info ili pozovi 0800 33 33 35

  Napiši komentar