Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Pločice u imitaciji drveta: savršen spoj prirode i modernog dizajna

   

   

  Prirodni izgled i dugotrajna izdržljivost

  Pločice u imitaciji drveta postaju sve popularnije na Balkanu i širom sveta s dobrim razlozima, jer donose toplinu i prirodnu lepotu drveta uz prednosti keramike i granita. U ENMON-u, posvećeni smo pružanju visokokvalitetnih proizvoda koji zadovoljavaju sve tvoje potrebe za unutrašnje i spoljašnje uređenje.

  Različite teksture i boje

  Ove pločice dolaze u širokom spektru tekstura i boja, od svetlih tonova breze do tamnih nijansi hrasta. Svaka pločica je dizajnirana tako da verno reprodukuje izgled i osećaj pravog drveta, uključujući i prirodne godove i čvorove. Naša ponuda obuhvata pločice koje se mogu koristiti za podove i zidove, omogućavajući ti da stvoriš privlačan i skladan izgled u celom prostoru. Osim estetske raznolikosti, ove pločice nude i različite završne obrade, od mat do visokog sjaja, kako bi se uklopile u svaki stil enterijera.

   

   

  Prednosti pločica u imitaciji drveta

  Za razliku od pravog drveta, pločice u imitaciji drveta su otporne na vlagu, ogrebotine i habanje, što ih čini idealnim za upotrebu u kupatilima, kuhinjama i drugim prostorima sa visokim nivoom vlažnosti. Lako se održavaju i čiste, a uz to su i ekološki prihvatljive, jer se izrađuju od recikliranih materijala. Njihova izdržljivost osigurava dugotrajnost i smanjuje potrebu za čestim zamenama, što doprinosi održivosti doma.

  Inspiracija od vodećih dizajnera

  Svetski poznati arhitekta i dizajner, Antonio Citterio, ističe: „Pločice u imitaciji drveta kombinuju najbolje od oba sveta – prirodnu estetiku i superiorne tehničke karakteristike. One su savršeno rešenje za moderne domove koji teže održivosti i dugovečnosti.“ Ova rečenica sumira savršen spoj estetike i funkcionalnosti koji pločice u imitaciji drveta nude. Takođe, dizajneri poput Patricije Urkoile koriste pločice u imitaciji drveta za stvaranje prostora koji su istovremeno toplih boja, ali veoma razvijeni u tehnološkom pogledu. 

  Gde ih koristiti

  Pločice u imitaciji drveta su izuzetno svestrane i mogu se koristiti u različitim prostorijama. Bilo da želiš da stvoriš rustični izgled dnevne sobe, modernu kuhinju ili varijantu otmenog kupatila, ove pločice će zadovoljiti sve tvoje dizajnerske potrebe. Njihova otpornost na vlagu i habanje čini ih idealnim za spoljne prostore kao što su terase i bašte. U hodnicima i ulazima, pločice u imitaciji drveta mogu uneti duh raskoši dok istovremeno podnose svakodnevno habanje i prljavštinu.

   

   

  Tehnologija i inovacija

  Napredak u tehnologiji omogućio je da pločice u imitaciji drveta izgledaju realističnije nego ikada pre. Digitalna štampa visoke rezolucije može kreirati složene uzorke i teksture koje oponašaju pravo drvo do najsitnijih detalja. Pored toga, savremene metode proizvodnje omogućavaju da pločice budu dostupne u različitim veličinama i oblicima, uključujući duge daske koje dodatno doprinose autentičnosti drveta.

  Ekološki aspekt

  Korišćenje pločica u imitaciji drveta pomaže u očuvanju šuma jer smanjuje potrebu za pravim drvetom. Proizvodni proces pločica često uključuje reciklirane materijale, što dodatno smanjuje loš uticaj na životnu sredinu. Održivi materijali i energetski efikasni procesi proizvodnje čine ove pločice izborom koji podržava ekološku svest i našu odgovornost spram sredine u kojoj živimo. 

  Primeri iz prakse

  U praksi, pločice u imitaciji drveta su korišćene u mnogim prestižnim projektima širom sveta. Na primer, luksuzni hoteli i restorani koriste ove pločice kako bi stvorili prijatnu atmosferu za svoje goste. U stambenim prostorima, vlasnici domova biraju ove pločice za dnevne sobe, kuhinje i kupatila kako bi kombinovali stil i pratkičnost. 

  Saveti za postavljanje i održavanje

  Kada postavljaš pločice u imitaciji drveta, važno je obratiti pažnju na pravilnu instalaciju kako bi se postigao najbolji estetski i funkcionalni rezultat. Preporučuje se korišćenje kvalitetnog lepka i fug mase, kao i pravilno poravnanje pločica kako bi se izbegle nepravilnosti. Redovno održavanje uključuje jednostavno brisanje vlažnom krpom i blagim deterdžentom, što ih čini idealnim za frekventnije prostore. Naročito bitna prednost ovakvih pločica u imitaciji drveta jeste u tome što je njihovo održavanje daleko lakše u odnosu na sve druge klasične podove. Pored toga, svaka mogućnost oštećenja kod ovakvih pločica neuporedivo je manja nego kod klasičnih podova. 

   

  Završne misli

  Pločice u imitaciji drveta predstavljaju idealan izbor za svakoga ko želi da unese toplinu i eleganciju drveta u svoj dom, a da pritom uživa u prednostima koje pružaju keramički i granitni materijali. Bilo da renoviraš svoj dom ili uređuješ novi prostor, ove pločice nude savršen spoj estetike, funkcionalnosti i održivosti.

   

  Reference

   

  • Citterio, A. (2022). Lepota drveta u modernom dizajnu. Architecture Today.
  • Johnson, M. (2021). Održivo življenje sa keramičkim pločicama. Design World.
  • Smith, J. (2020). Prednosti pločica u imitaciji drveta u uređenju doma. Home & Garden Magazine.

   

  Hvala što čitaš naš blog. Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja kontaktiraj nas na marketing@enmon.info ili pozovi 0800 33 33 35

  Napiši komentar