Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Industrijska revolucija u kupatilu: spajanje funkcionalnosti i stila

  Industrijski stil u dizajnu enterijera nije samo estetika starih fabrika i otvorenih skladišta. To je filozofija koja ističe suštinu neobrađenih materijala, funkcionalnost i snažnu, izražajnu moć dizajna. Pojavio se početkom 2000-ih i zadržao snažan uticaj, posebno u urbanim sredinama.

   

   

  Karakteristike industrijskog dizajna uključuju otvoreni prostor sa minimalno zidova, vidljivim građevinskim elementima kao što su cevi i ventilacioni sistemi, i korišćenje sirovih materijala poput betona, čelika i drveta. Ovaj stil je poznat po svom robustnom, gotovo sirovom estetskom izrazu.

  Uređenje kupatila u industrijskom stilu zahteva poseban pristup. Njegova veličanstvenost leži u sposobnosti transformacije prostora pomoću jednostavnih, ali moćnih elemenata:

   

   

   

  • Veliki prozori koji propuštaju obilje dnevne svetlosti su idealni, ali u kupatilima se kompenzuje korišćenjem velikih ogledala i efikasne rasvete.
  • Neobrađeni zidovi izloženi cigli ili betonu, koji se mogu zaštititi posebnim premazima, zadržavajući svoj autentični izgled.
  • Elementi od rustičnog drveta i metalni akcenti dodaju toplinu i funkcionalnost. Stari industrijski predmeti recikliraju se u jedinstvene komade nameštaja ili dekoracije.
  • Tamne boje dominiraju, pružajući prostoru moderan i prefinjen izgled, dok jarki detalji i teksture unose dinamiku.

   

   

   

   

  Implementacija industrijskog stila u tvoje kupatilo:

  • Izbor materijala: Beton i metal su idealni za podove i zidove, dok se za dodatni karakter mogu koristiti pločice koje imitiraju stari beton ili ciglu.
  • Nameštaj i aksesoari: Koristi starinski nameštaj kao što su metalni ormarići na točkovima ili drvene palete pretvorene u police. Lavaboi i tuševi sa jednostavnim metalnim elementima.
  • Rasveta: Industrijske lampe sa metalnim ili betonskim završecima i goli sijalični priključci idealni su za stvaranje autentične atmosfere.
  • Dodaci: Ne boji se korišćenja starih predmeta na nove načine – npr. šivaća mašina kao baza za lavabo ili velike metalne cevi kao nosači peškira.

   

   

   

   

  Industrijski stil nije samo estetski izbor; to je način optimizacije prostora, spajajući lepotu i funkciju u jedinstvenom izrazu modernog življenja. Njegova sposobnost da transformiše tradicionalne prostore u dinamične, moderno uređene zone čini ga idealnim za one koji cene jednostavnost, inovativnost i stil.

  Otkrij kako možeš transformisati svoje kupatilo u savršeni spoj praktičnosti i estetike sa našim industrijskim idejama za uređenje

   

  Hvala što čitaš naš blog. Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja kontaktiraj nas na marketing@enmon.info ili pozovi 0800 33 33 35

  Napiši komentar