Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Otkrij šarm Vintage stila u svom domu

   

   

  Vintage stil nosi sa sobom duh prošlih vremena, donoseći u svaki prostor osećaj nostalgije, elegancije i udobnosti. Ovaj stil vuče korene iz različitih era, posebno iz 1920-ih do 1970-ih godina, kombinujući različite elemente i dizajne iz tih perioda kako bi stvorio jedinstven i privlačan izgled. Evo kako možeš postići ovaj izgled koristeći proizvode iz ENMON Grupe, osiguravajući da tvoj dom ne samo izgleda predivno, već i odražava tvoju jedinstvenu ličnost.

  Uvod u Vintage stil

  Vintage stil je mnogo više od običnog dekorativnog izbora; to je način da se proslavi prošlost dok se istovremeno dodaje šarm i karakter svakom prostoru. Ovaj stil uključuje korišćenje starinskog nameštaja, antikviteta, klasičnih šara i tekstura koje su bile popularne u prethodnim decenijama. Vintage dekor može uključivati sve, od raskošnih viktorijanski sofa do jednostavnih, rustičnih komada sa izbledelim bojama i patinom koja dodaje osećaj istorije.

  Jedna od ključnih karakteristika vintage stila je upotreba materijala i predmeta koji su već korišćeni ili reciklirani. Ovo ne samo da dodaje autentičnost prostoru, već je i veoma korisno za okolinu u ekološkom smislu. Osim toga, vintage stil često koristi neutralne tonove kao osnovu, uz dodatak bogatih, zemljanih boja i tekstura kako bi se stvorio topliji i prijatniji ambijent.

   

  Zanimljive činjenice o Vintage Stilu

  • Kombinacija epoha: Vintage stil često kombinuje elemente iz različitih vremenskih perioda, stvarajući eklektičan, ali kohezivan izgled. Na primer, možeš spojiti art deco lampe sa rustičnim drvenim nameštajem iz 1950-ih.
  • Ekološki aspekt: Korišćenje recikliranog i restauriranog nameštaja je jedan od načina da se smanji loš uticaj na životnu sredinu, što čini vintage stil pravim ekološkim izborom.
  • Prirodni materijali: Drvo, metal, staklo i prirodne tkanine su česti materijali u vintage dekoru, naglašavajući trajnost i kvalitet.
  • Personalizacija: Vintage stil omogućava veliku fleksibilnost i personalizaciju. Svaki komad nameštaja i dekoracije može nositi ličnu priču i značaj, dodajući dubinu i karakter prostoru.

   

  Ideje za vintage kupatilo

  1. Upotreba pločica sa klasičnim šarama

   • Pločice su ključni element vintage kupatila. ENMON nudi širok spektar keramičkih pločica koje se savršeno uklapaju u ovaj stil. Biraj pločice sa floralnim ili geometrijskim šarama kako bi dodao taj vintage dodir​​.
  2. Reciklirani nameštaj

   • Transformiši stari nameštaj u jedinstvene kupatilske komade. Na primer, stari ormar može postati savršeni toaletni sto sa modernim umivaonicima. Ovo ne samo da dodaje vintage notu, već i promoviše održivost.
  3. Kupatilski nameštaj i ogledala

   • ENMON ima odličan izbor kupatilskog nameštaja i ogledala koji mogu upotpuniti vintage izgled. Biraj komade sa starinskim detaljima i mesinganim završnim obradama​​.
  4. Dodatni elementi i dekoracija

   • Detalji su ono što čini vintage kupatilo posebnim. Koristi slavine sa starinskim izgledom iz ENMON asortimana, tradicionalne radijatore za peškire i antikvarne lampe za potpun efekat. Staklene boce i tradicionalne četke za brijanje su takođe odlični dodaci​​.

  Ideje za vintage dnevnu sobu

  1. Klasične siluete

   • Uključi nameštaj sa klasičnim siluetama kao što su sofe, koje karakterišu tufovani nasloni i zakovice. 
  2. Drveni nameštaj i akcenti

   • Vintage dnevne sobe često uključuju drveni nameštaj sa detaljima poput rezbarenih nogu ili prednjih strana fioka. Razmesti stari drveni sto za pisanje ili konzolni sto iza sofe za dodatni šarm​​.
  3. Dekorativni elementi

   • Upadljive stolice, vintage tepisi i tapete sa šarama su esencijalni elementi. Kombinuj ih sa modernim komadima kako bi izbegao izgled kao iz filmskog seta. Pažljivo odabran vintage tepih može dodati toplinu i osećaj istorije prostoru​.
  4. Praktični Vintage komadi

   • Apotekarski ormarić može služiti kao skladište i dekorativni komad, donoseći antikvarni osećaj u sobu. Traži komade sa izbledelim finišem kako bi pojačao vintage vibraciju​.

   

   

  Kako uključiti ENMON proizvode

  • Pločice: Koristi ENMON keramičke pločice sa klasičnim šarama za podove ili kao "backsplash" u kupatilu. Njihova dugotrajnost i bezvremenski dizajn čine ih savršenim za vintage izgled​​.
  • Slavine: Istraži ENMON-ov asortiman slavina od mesinga ili nikla kako bi upotpunio vintage estetiku. Visokokvalitetni završni slojevi daju na finoći i funkcionalnosti​​.
  • Kupatilski nameštaj: ENMON nudi razne vintage-inspirisane komade nameštaja. Odaberi predmete koji odražavaju tradicionalno zanatstvo i vekovni šarm kako bi oživeo svoju vintage viziju​​.

   

   

  Pažljivim odabirom i kombinovanjem ovih elemenata, možeš stvoriti kohezivan vintage stil koji je istovremeno estetski neprikosnoven i udoban. Zapamti, ključ uspešnog vintage dekora je u detaljima i promišljenoj integraciji starog i novog. Srećno uređivanje!

  Hvala što čitaš naš blog. Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja kontaktiraj nas na marketing@enmon.info ili pozovi 0800 33 33 35

  Napiši komentar