Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Proslavljamo Dan planete Zemlje

  Prema statistici Agencije za zaštitu životne sredine, u Srbiji postoji između 2 500 i 3 000 divljih deponija. Takođe zabrinjava i to da je naš glavni grad već mesecima unazad među prvim gradovima u svetu po zagađenosti vazduha.

  Da bi što više ljudi prihvatilo odgovornost i preduzelo konkretne korake u zaustavljanju ovih loših trendova, svake godine se 22. aprila organizuju akcije skupljanja smeća, čišćenja parkova, morskih obala, reka i jezera. Potencira se i na upotrebi održive energije, što manjem sagorevanju goriva, reciklaži, i prestanku upotrebe plastike, dok se poseban akcenat se stavlja na ličnu odgovornost pojedinca.

   

  22. april 2024. - Dan kada delujemo

  Dan planete Zemlje, obeležavan svake godine 22. aprila, ne predstavlja samo priliku za razmišljanje, već i poziv na konkretne akcije. Ove godine, tim Enmona preuzeo je inicijativu čišćenjem lokalnog košarkaškog igrališta u Beogradu, preobražavajući ga iz zapuštenog prostora u čisto i prijatno okupljalište.

   

   

  Aktivno delovanje protiv industrijskog zagađenja i zagađenja plastikom

  Industrijsko zagađenje i otpad od plastike ozbiljno ugrožavaju našu prirodnu sredinu. Deforestacija i zagađenje okeana dodatno potenciraju ovu krizu, narušavajući biodiverzitet i ekosisteme širom sveta. Kroz našu današnju akciju, želeli smo da skrenemo pažnju na potrebu za održivim pristupom u svakodnevnim aktivnostima.

   

   

   

  Rezultati koji inspirišu

  Za samo sat vremena, uspeli smo da revitalizujemo igralište, ali i da podignemo svest o značaju očuvanja čistoće naših javnih prostora. Ovaj poduhvat nije bio samo o čišćenju - bio je to pokazatelj naše predanosti i odgovornosti prema planeti.

   

   

   

  Poziv na akciju: Budite promena koju želite videti

  Naš mali doprinos je primer kako pojedinačni napori mogu doprineti globalnoj promeni. Pozivamo sve da se pridruže i preuzmu inicijativu, jer svaki korak prema čišćem i zdravijem okruženju je korak ka boljoj budućnosti za nas i naše potomke. Pratite naša nastojanja i uključite se u pokret za očuvanje naše planete na našem blogu.

   

   

   

   

  Hvala što čitate naš blog. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja kontaktirajte nas na marketing@enmon.info ili pozovite 0800 33 33 35

  Napiši komentar