Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Kako da odabereš mozaik za fantastično kupatilo?

   

   

  Odabir mozaik pločica za kupatilo može biti pravi užitak. Naime, mozaik kupatilo je jedno pravo umetničko delo koje tvoj prostor može pretvoriti u pravu raskoš boja, teksture i dinamike. Ako se najbolje odlučiš – biće to i trajno dobra odluka. U ovom vodiču, pokazaćemo kako da izabereš najbolji mozaik za svoje kupatilo. 


  Različiti stilovi mozaika

  • Stakleni mozaik: Stakleni mozaik pločice su sinonim za otmenost i luksuz. Njihova sjajna površina reflektuje svetlost, stvarajući efekat prostranosti i svetlosti u kupatilu. Posebno su pogodne za tuš kabine jer su otporne na vlagu i lako se čiste. Dostupne su u širokom spektru boja i veličina, što omogućava kreativne kombinacije​.
  • Kameni mozaik: Kameni mozaici donose prirodnu lepotu i izdržljivost. Materijali poput mermera, travertina ili škriljca dodaju prefinjenost svakom prostoru. Zbog svoje robusnosti, idealni su za podove u kupatilima, pružajući prirodan i luksuzan izgled. Kameni mozaik pločice su takođe odličan izbor za zidne akcentne površine​​.
  • Keramički mozaik: Keramičke mozaik pločice su klasik koji nikada ne izlazi iz mode. One su praktične, dugotrajne i dolaze u bezbroj boja i oblika. Idealne su za sve površine u kupatilu, od podova do zidova, jer su otporne na vlagu i lako se održavaju. Keramičke pločice pružaju savršenu ravnotežu između pragamtičnog i artističkog​.

   

   

   

   

   

  Odabir prave boje i materijala

  • Boje: Pravi izbor boje može dramatično promeniti izgled tvog kupatila. Svetle boje, kao što su bela, svetloplava ili bež, mogu učiniti prostor većim i svetlijim. Tamnije boje, poput tamnoplave, crne ili smaragdno zelene, dodaju dubinu i dramatičnost. Razmisli o kombinovanju različitih boja za dinamičan izgled, ili se odluči za jednobojni mozaik za minimalistički stil​​.
  • Materijali: Materijali kao što su staklo, keramika i kamen nude različite estetske i praktične prednosti. Staklo donosi svetlost i eleganciju, keramika je izdržljiva i raznovrsna, dok kamen pruža prirodnu lepoticu i luksuz. Izbor materijala zavisi od mesta primene - stakleni mozaici su idealni za zidove, dok su keramički i kameni bolji za podove zbog svoje otpornosti na habanje​​.
  • Priprema površine: Pre nego što počneš sa postavljanjem mozaika, pobrini se da je površina potpuno ravna, čista i suva. Koristi vodootporne lepkove i fug mase kako bi osigurao dugotrajnost pločica u vlažnom okruženju.
  • Postavljanje: Za postavljanje mozaik pločica, koristi mrežicu ili papirnate ploče koje drže pojedinačne pločice zajedno. Ovo olakšava precizno postavljanje. Uvek proveri ravnomernost pločica pomoću libele.
  • Fugovanje: Nakon postavljanja pločica, važno je pravilno fugovati kako bi se sprečilo prodiranje vode. Koristi vodootporne fug mase i nanosi ih ravnomerno, pazeći da popuniš sve praznine između pločica. Nakon fugovanja, pločice obriši vlažnom krpom kako bi uklonio višak fug mase​​.
  • Uokvirivanje ogledala: Koristi mozaik pločice za kreiranje dekorativnog okvira oko ogledala. Ovo ne samo da dodaje estetsku vrednost već i vizuelno proširuje prostor​.
  • Dekorativne trake: Dodaj dekorativne trake mozaik pločica na zidove ili oko tuš kabine za dodatnu dimenziju i boju. Kombinuj različite boje i teksture za jedinstveni izgled​​.
  • Akcentni zid: Kreiraj akcentni zid sa mozaik pločicama u tuš kabini ili iza lavaboa. Ovo može postati centralna tačka tvog kupatila, dodajući mu luksuzan i personalizovan izgled​​.

  Uz bogat asortiman mozaik pločica koje Enmon nudi, možeš biti siguran da ćeš pronaći savršeni stil i dizajn za svoje kupatilo. Budi kreativan, istražuj različite kombinacije i uživaj u procesu transformacije svog prostora u pravo umetničko delo.

   

  Hvala što čitaš naš blog. Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja kontaktiraj nas na marketing@enmon.info ili pozovi 0800 33 33 35

  Napiši komentar