Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Mala terasa, veliki užitak: Maksimalno iskoristi prostor!

   

   

  Poznato je da mala terasa ne mora nužno da bude ograničavajuća. Uz malo kreativnosti i pametnog planiranja, možeš pretvoriti svoju terasu u pravu urbanu oazu, savršenu za opuštanje, druženje ili čak rad na otvorenom.

  Važno je umeće da se iskoristi svaki kvadratni metar prostora. Zato smo za tebe pripremili nekoliko saveta koji će ti pomoći da promeniš svoju terasu u pragmatičan estetski privlačan kutak.

  Izaberi pravi nameštaj

  Ključ uspešnog uređenja male terase leži u odabiru nameštaja koji je skladan sa dimenzijama prostora. Umesto glomaznih komada, opredeli se za multifunkcionalne elemente poput klupa sa prostorom za odlaganje ili stolova koji se mogu sklopiti kada nisu u upotrebi. Proporcija je ključna – pre nego što kupiš nameštaj, nacrtaj skicu svoje terase i pažljivo označi dimenzije kako bi osigurao da sve savršeno pristaje​.

  Savet: Ako želiš da uneseš prirodnost, razmisli o nameštaju od ratana ili bambusa. Ovi materijali su lagani, izdržljivi i odlično se uklapaju u različite stilove uređenja​​.

   

  Vertikalne bašte za maksimalnu iskorišćenost

  Vertikalne bašte su idealno rešenje za male terase jer ti omogućavaju da gajiš biljke bez zauzimanja dragocenog prostora na podu. Možeš ih napraviti sam ili kupiti gotove sisteme koji se lako montiraju na zid. Biljke mogu poslužiti i kao prirodna barijera za privatnost​​.

  Savet: Odaberi biljke koje uspevaju u saksijama i ne zahtevaju previše nege, poput začinskog bilja, sukulenata ili cvetnica koje vole sunce​.

   

  Keramičke pločice: Lepota i funkcionalnost u jednom

  Kada je reč o podnim oblogama za terasu, keramičke pločice su pravi izbor. One su izdržljive, otporne i lake za održavanje, što ih čini idealnim za spoljašnje prostore. U Enmonu nudimo širok izbor keramičkih pločica za terase, različitih boja, dezena i tekstura. Naši stručnjaci će ti rado pomoći da odabereš pločice koje će se savršeno uklopiti u tvoj stil i budžet​​.

   

   

  Detalji koji čine razliku

  Kada si završio sa osnovnim elementima, vreme je da se posvetiš detaljima koji će tvojoj terasi dati lični pečat. Dodaj nekoliko jastuka, ćebence za hladnije večeri, fenjer ili lampione za romantičnu atmosferu. Osvetljenje igra ključnu ulogu u stvaranju prijatnog ambijenta – razmisli o lampionima, svećama ili svetlećim girlandama​.

  Savet: Ako želiš da uneseš duh Mediterana, razmisli o postavljanju keramičkih saksija sa mediteranskim biljem poput lavande, ruzmarina ili žalfije​​.

   

  Uživaj u svojoj novoj oazi mira

  Nadamo se da će ti ovi saveti pomoći da preobraziš svoju malu terasu u prostor koji ćeš voleti i u kome ćeš provoditi vreme sa zadovoljstvom. Poseti naše prodajne salone i pogledaj našu ponudu keramičkih pločica za terase. Naši stručnjaci će ti pomoći da odabereš najbolje rešenje za tvoj prostor.

  Tvoja terasa može biti savršeno mesto za opuštanje i uživanje, čak i ako je mala. Iskoristi naše savete i keramičke pločice da bi kreirao svoj idealni kutak na otvorenom.

  Hvala što čitaš naš blog. Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja kontaktiraj nas na marketing@enmon.info ili pozovi 0800 33 33 35

  Napiši komentar