Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Najveći međunarodni sajmovi keramike i kupatilskog nameštaja

   

  Ako te zanima svet keramike i kupatilskog nameštaja, pojedini međunarodni sajmovi su mesta koja bi trebalo da posetiš. Tokom poslednjih godina, ovi događaji ne samo da predstavljaju najnovije proizvode, već postavljaju trendove i inovacije koje oblikuju industriju. Evo pregleda najvažnijih sajmova i trendova koje možeš očekivati.

  CERSAIE – Bolonja, Italija

  CERSAIE, održava se svake godine u Bolonji i smatra se jednim od najvažnijih događaja u svetu keramike i kupatilskog nameštaja. Ovde se predstavljaju najnoviji proizvodi, uključujući keramičke pločice, sanitarije, kupatilski nameštaj i dodatke. Trendovi koji dominiraju poslednjih godina uključuju velike formate pločica, minimalistički dizajn i ekološki prihvatljive materijale. Dizajneri se fokusiraju na održivost, koristeći reciklirane materijale i tehnologije koje smanjuju potrošnju vode i energije​​.

   

   

  BATH & CERAMICS Expo – Varšava, Poljska

  Ovaj sajam je odlična platforma za industrijsku edukaciju i umrežavanje. Okuplja proizvođače i distributere keramičkih pločica, sanitarija, opreme za kupatila i alata za postavljanje pločica. Poseban fokus je na visokokvalitetnim proizvodima i uslugama, što omogućava kompanijama da prikažu inovativne tehnologije i dizajne. Na sajmu se često predstavljaju nove kolekcije koje kombinuju funkcionalnost i estetiku, kao i najnovije tehnologije u oblasti grejanja i hlađenja za kupatila​.

  International Bathroom Exhibition – Milano, Italija

  Ovaj izložbeni događaj, koji se održava u okviru Salone del Mobile, prikazuje najbolju međunarodnu proizvodnju kupatilskog nameštaja i opreme. Fokus je na inovacijama koje kombinuju tehnologiju i održivost. Proizvodi su dizajnirani da budu energetski efikasni, koristeći materijale niskog uticaja na životnu sredinu i tehnologije koje štede vodu. Trendovi uključuju integrisane tuš kabine sa pametnim kontrolama, multifunkcionalne elemente i prirodne materijale koji stvaraju opuštajuće ambijente​.

  Warsaw Home & Contract – Varšava, Poljska

  Ovaj sajam obuhvata i deo posvećen dizajnu kupatila, poznat kao Warsaw Home Bathroom. Prikazuju se najnoviji proizvodi iz različitih sektora, uključujući keramičke pločice, sanitarije, tuš kabine i opremu za grejanje kupatila. Sajam je poznat po visokokvalitetnim proizvodima i razvojnim rešenjima, kao i mogućnostima za umrežavanje sa vodećim stručnjacima iz industrije. Poslednjih godina, poseban naglasak je stavljen na pametna rešenja za kupatila i ekološki prihvatljive proizvode​​.

   

   

   

   

  Novi trendovi u dizajnu enterijera

  Tokom poslednjih pet godina, nekoliko ključnih trendova dominira na ovim sajmovima:

  1. Veliki formati pločica: Pločice velikih formata postale su izuzetno popularne zbog svoje sposobnosti da vizuelno povećaju prostor i smanje broj fuga, čineći čišćenje lakšim i estetski ugodnijim.

  2. Održivi materijali: Svest o potrebi očuvanja životne sredine srećom je u porastu, pa su održivi materijali, kao što su reciklirana keramika i prirodni kameni materijali, sve prisutniji. Proizvođači se fokusiraju na smanjenje ekološkog otiska svojih proizvoda.

  3. Pametna kupatila: Integracija tehnologije u kupatila postala je standard. Pametni tuševi, ogledala sa ugrađenim LED rasvetom i kontrolama na dodir, kao i senzori za uštedu vode su samo neki od primera.

  4. Minimalizam: Čisti linije, jednostavni oblici i neutralne boje dominiraju dizajnom enterijera. Minimalistički stil donosi osećaj reda i mira, što je idealno za prostor kao što je kupatilo.

  5. Prilagodljivost i multifunkcionalnost: Kupatilski nameštaj postaje sve prilagodljiviji, omogućavajući korisnicima da maksimalno iskoriste prostor. Multifunkcionalni elementi, kao što su ormarići sa ugrađenim ogledalima i LED rasvetom, postaju standard.

  Poseta ovim sajmovima pruža neprocenjivo iskustvo i uvid u najnovije trendove i inovacije u svetu keramike i kupatilskog nameštaja. Ako planiraš renoviranje ili opremanje novog prostora, praćenje ovih događaja pomoći će ti da budeš u toku sa najnovijim dostignućima i idejama u industriji.

   

   

   

  Hvala što čitaš naš blog. Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja kontaktiraj nas na marketing@enmon.info ili pozovi 0800 33 33 35

  Napiši komentar