Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Kako da odabereš lepe slavine za tvoje kupatilo?

   

   

  U potrazi si za prigodnim slavinama za tvoje kupatilo, ali nisi siguran gde da započneš? U ovom vodiču otkrivamo ti sve što treba da znaš o slavinama: protok vode, stil, osnovne tipove, način rada i izrade, kako bi mogao da odabereš stil koji se savršeno uklapa u tvoje kupatilo. Slavine nisu samo puki elementi, one vizuelno mogu znatno poboljšati ili pogoršati ambijent tvog kupatila. Sa brojnim opcijama na tržištu, sam izbor može biti izazovan i može dovesti do odabira slavina koje nisu idealne za tvoj lavabo ili kadu. Evo šta je važno znati pri odabiru savršenih slavina za tvoje kupatilo.

   

   

  1. Protok vode: Važan detalj pri kupovini slavina je pritisak vode u tvom domu. Za optimalan protok vode, biraj slavine koje su kompatibilne sa pritiskom vode u tvom sistemu. Na uputstvima ili garanciji svake slavine nalazi se informacija o minimalnom pritisku vode koji je potreban. Ako imaš problema s pritiskom vode, posavetuj se s prodavcem pre kupovine.

  2. Osnovne vrste slavina: Vrsta sanitarija u tvom kupatilu direktno utiče na tip slavine koji ćeš odabrati, jer je potrebno da slavina odgovara otvorima na lavabou, kadi ili bideu.

  • Slavine sa jednim otvorom: Integridsane direktno u jedan otvor na lavabu, ove slavine obično imaju jednu ručku za kontrolu temperature i jačine vode. Idealan izbor za manja kupatila, gde prostor zahteva jednostavnost i eleganciju.

   

   


   

   

   

  • Zidne slavine: Savremena alternativa tradicionalnim slavinama koje se montiraju direktno na lavabo. Zidne slavine montiraju se na zid i savršene su za moderne lavaboe bez predviđenih otvora za slavine.

   

  1. Stil slavine: Stil slavine može značajno uticati na izgled tvog kupatila. Biraj slavine koje se vizuelno dopunjuju sa ostatkom enterijera. Tradicionalni stilovi su često povoljniji i jednostavniji, dok savremene slavine nude minimalistički dizajn i mogućnosti poput senzorskih tehnologija koje dodaju moderni izgled tvom prostoru.

  2. Materijali i završna obrada: Izbor materijala utiče na dugovečnost i održavanje slavina. Slavine od punog mesinga su otporne na koroziju, dok slavine sa keramičkim diskovima pružaju dugotrajnost i lakoću upotrebe. Završne obrade poput hroma, nikla, pa čak i luksuznije opcije poput zlatnih ili crnih završnica, mogu dodatno definisati stil tvog kupatila.

  1. Održavanje: Redovno čišćenje slavina toplom sapunicom i suvim brisanje pomoću meke krpe pomoći će u očuvanju njihovog izgleda i funkcionalnosti. Izbegavaj upotrebu agresivnih hemikalija koje mogu oštetiti završnu obradu i skratiti životni vek slavina.

  Nadam se da će ti ovaj vodič pomoći da odabereš prave slavine koje će preobraziti tvoje kupatilo u stilski skladan, praktičan i lep prostor. Ako tražiš savršene slavine, obavezno pogledaj našu široku ponudu, jer možda baš kod nas čeka idealan model za tvoje kupatilo.

   

  Hvala što čitaš naš blog. Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja kontaktiraj nas na marketing@enmon.info ili pozovi 0800 33 33 35.

   

  Napiši komentar