Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Top 6 trendova dizajna ogledala za 2024. godinu

   

   

   

  Ogledala su oduvek imala praktičnu ulogu u svakodnevnom životu, ali danas postaju ključni dekorativni elementi koji mogu transformisati svaki prostor. U 2024. godini, trendovi u dizajnu ogledala donose uzbudljive novine koje će ti pomoći da učiniš svoj dom estetski privlačnijim i funkcionalnijim. Evo nekoliko najnovijih trendova i saveta kako da ih implementiraš u svom prostoru.

  Ogledala sa LED osvetljenjem

  Ogledala sa ugrađenim LED osvetljenjem nisu samo pragmatična stvar već doprinose lepoti svakog prostora. Ova ogledala su posebno korisna u kupatilima, gde pružaju dodatno svetlo za svakodnevne aktivnosti poput šminkanja ili brijanja. LED svetla mogu biti postavljena oko okvira ogledala ili iza njega, što stvara mek, ambijentalni sjaj. Ova vrsta osvetljenja je energetski efikasna i može biti podešena prema tvojim potrebama​. 

  Vintage i antikni stilovi

  Povratak vintage i starinskih ogledala sa raskošnim okvirima i patiniranim završnim obradama unosi duh nostalgije i rafiniranosti u savremene enterijere. Ovi komadi često dolaze sa ukrasnim detaljima koji mogu postati centralni dekorativni elementi u prostoriji. Idealni su za dnevne sobe i spavaće sobe, gde dodaju toplinu i karakter prostoru​​.

   

   

   

  Ogledala nepravilnih oblika

  Ogledala nepravilnih i asimetričnih oblika su veliki hit ove godine. Ova ogledala pružaju vizuelni interes i razbijaju monotoniju pravougaonih i okruglih formi. Mogu se koristiti kao samostalni komadi ili u kompoziciji sa drugim ogledalima različitih oblika i veličina za dinamičan i moderan izgled zidova​​.

  Multifunkcionalna ogledala

  Multifunkcionalna ogledala koja kombinuju reflektivnu površinu sa dodatnim funkcijama poput kuka za kapute ili integrisanih polica postaju sve popularnija. Ova ogledala su idealna za male prostore gde je optimizacija prostora ključna. Na primer, ogledalo sa kukama za kapute u hodniku može služiti kao praktičan organizator i vizuelno povećati prostor​. 

  Ogledala sa prirodnim elementima

  Trend biophilic dizajna, koji povezuje unutrašnje prostore sa prirodom, sve je prisutniji u dizajnu ogledala. Okviri izrađeni od prirodnih materijala poput drveta ili kamena, ili ogledala sa biljnim motivima, donose prirodnu harmoniju u prostor. Ova ogledala su savršena za dnevne sobe i spavaće sobe, gde stvaraju opuštajuću atmosferu​.

  Kompozicije ogledala

  Kreiranje kompozicija od više ogledala različitih oblika i veličina može biti veoma efektno. Ovako postavljena ogledala mogu vizuelno povećati prostor i dodati slojevitost dizajnu enterijera. Možeš kombinovati okrugla, kvadratna, heksagonalna i apstraktna ogledala za jedinstven izgled koji reflektuje tvoju kreativnost​​.

  Saveti za postavljanje ogledala

  1. Postavljanje na pravom mestu: Ogledala najbolje funkcionišu kada reflektuju prirodnu svetlost, pa ih postavi nasuprot prozora ili izvora svetlosti.
  2. Odabir prave veličine: Velika ogledala mogu učiniti prostor većim, dok manja ogledala mogu biti detalji koji dodaju karakter.
  3. Kombinovanje sa drugim dekoracijama: Ogledala sa dekorativnim okvirima mogu biti kombinovana sa umetničkim delima ili fotografijama za kohezivan izgled zida.

   

   

  Enmon Group u svojoj bogatoj ponudi ima raznovrsna ogledala koja mogu zadovoljiti različite ukuse i potrebe. Bez obzira na stil ili veličinu prostora, ogledala su sjajan način da unaprediš estetiku i funkcionalnost svog doma. Nadam se da će ti ovi saveti pomoći da odabereš savršeno ogledalo i transformišeš svoj prostor na najbolji mogući način.

   

  Hvala što čitaš naš blog. Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja kontaktiraj nas na marketing@enmon.info ili pozovi 0800 33 33 35

  Napiši komentar