Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Minimalistički stil u dizajnu enterijera

   

  Uvod u minimalistički stil

  Minimalistički stil u dizajnu enterijera postao je jedan od najpopularnijih trendova u savremenim uređenjima, prepoznatljiv po svojoj jednostavnosti, svojevrsnoj ogoljenosti i specifičnoj estetskoj čistoći. Ovaj stil iako se javljao i mnogo ranije, u masovnijoj upotrebi potiče iz sredine 20. veka i vezuje se za poznate arhitekte kao što su Ludvig Mis van der Roe i Le Korbizje, koji su propagirali filozofiju „manje je više”​​. Prednosti minimalističkog stila su brojne - od vizuelne privlačnosti i osećaja prostranosti do mnogo lakšeg održavanja kao i povećanja pragmatične strane prostora.

  Minimalistički dizajn se fokusira na fleksibilnost, pouzdanost i upotrebu osnovnih elemenata bez suvišnih ukrasa. Koristi se neutralna paleta boja, često s naglaskom na belu, sivu i crnu, kako bi se stvorio čist i otmen izgled. Upotreba prirodnih materijala kao što su drvo, kamen i staklo doprinosi osećaju skladnosti i mira u prostoru.

   

   

  Kupatila u minimalističkom stilu

  Kupatilo je prostor gde minimalizam zaista može da zasija. Sa naglaskom na čiste linije, neutralne boje i praktične elemente, minimalističko kupatilo pruža osećaj mira i reda. Upotreba prirodnih materijala kao što su drvo i kamen, zajedno sa staklenim tuš kabinama i velikim ogledalima, stvara osećaj povećanja u ambijentu i jače svetlosti. Enmon nudi širok spektar proizvoda koji savršeno odgovaraju ovom stilu, uključujući keramičke pločice koje su idealne za stvaranje čistih i modernih površina. Takođe, naše moderne sanitarije i dodatni materijali sa jednostavnim linijama i mat završnim obradama mogu uneti vrstu tihog luksuza. 

  Dodavanje elemenata kao što su drvene stolice ili klupe može uneti toplinu u prostor, dok upotreba biljaka može osvežiti atmosferu i doprineti osećaju prirodnosti​. Takođe, mat crne ili sanitarije zlatne i drugih boja mogu doneti suptilnu raskoš stvarajući najmoderniji izgled uz minimalne dodatke​.

   

   

  Kuhinje u minimalističkom stilu

  Minimalističke kuhinje su kompaktne, artistički privlačne i lako se održavaju. Ključne karakteristike uključuju upotrebu visokokvalitetnih materijala poput kvarca, kamena i drveta, koji nude izdržljivost i jednostavnost. Enmonove pločice za kuhinje dolaze u različitim teksturama i bojama koje se više nego dobro uklapaju u minimalistički dizajn. Naše kolekcije uključuju opcije koje olakšavaju održavanje čistoće, a dizajn omogućava maksimalnu iskorišćenost prostora sa minimalističkim ormarima i skrivenim prostorima za odlaganje.

  U minimalističkoj kuhinji, plutajući elementi i ugrađeni aparati mogu doprineti urednosti i lakoj pristupačnosti. 

   

   

  Dnevne sobe u minimalističkom stilu

  Dnevne sobe u minimalističkom stilu nude udoban i prefinjen prostor za opuštanje i druženje. Fokus je na kvalitetnom nameštaju sa čistim linijama i neutralnim paletama boja. Prirodni materijali poput drvenih podova i kamenih zidova dodaju toplinu i teksturu prostoru. Enmon nudi izbor podnih obloga i dekorativnih elemenata koji se savršeno uklapaju u ovaj stil. Naše SPC podne obloge pružaju savršenu kombinaciju estetske privlačnosti i više-namenske koristi, sa otpornošću na vlagu i habanje, a osim toga su idealne za visoko prometne prostore kao što su dnevne sobe.

  Korišćenje velikih prozora i staklenih površina omogućava ulazak prirodne svetlosti, stvarajući osećaj otvorenosti i ogromnog. Dodavanje pažljivo odabranih umetničkih dela ili dekorativnih predmeta može dodati lični pečat i uneti dinamiku u prostor​.

  Prednosti minimalističkog stila

  Jedna od glavnih prednosti minimalističkog stila je njegova sposobnost da prostor učini većim. Eliminisanjem suvišnih elemenata i fokusiranjem na esencijalno, prostor postaje  lakši za održavanje. Pored ovog, minimalistički dizajn promoviše mentalnu jasnoću i smirenost, stvarajući okruženje koje je idealno za opuštanje i regeneraciju. Poznati dizajneri poput Džona Pavsona i Tado Anda istakli su se u primeni minimalizma, naglašavajući važnost svetlosti, prostora i jednostavnih materijala u stvaranju harmoničnog životnog okruženja.

   

  Prema tome, minimalistički stil nije samo neki trend, već način života koji promoviše jednostavnost, laku upotrebljivost i estetsku čistoću. Uz Enmonove proizvode, možeš lako preobraziti svoj prostor u minimalistički raj koji je istovremeno moderan i lep. 

  Reference

  1. 35 minimalističkih ideja za kupatila koje će ti pojednostaviti život - The Spruce
  2. 35 minimalističkih ideja za kupatila koje će te oduševiti - Edward George London
  3. 21 esencijalni minimalistički savet i ideje za kupatilo - Minimalism Made Simple
  4. 23 minimalističke ideje za dizajn kupatila - Sebring Design Build
  5. 21 minimalistička ideja za kupatilo koje će ti pomoći da stvoriš svoju oazu iz snova - Unique Design Blog

  Hvala što čitaš naš blog. Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja kontaktiraj naš na marketing@enmon.info ili pozovi 0800 33 33 35

  Napiši komentar