Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Kako da odabereš pravi lavabo za tvoje kupatilo?

   

   

  Odabir idealnog lavaboa za tvoje kupatilo nije samo pitanje estetike, već i pragmatičnosti, udobnosti i harmonije sa ostalim elementima prostora. Kada biraš lavabo, važno je uzeti u obzir ne samo dizajn i stil, već i materijal, veličinu, oblik i način instalacije. U Enmonu nudimo širok asortiman lavaboa koji mogu zadovoljiti svaki tvoj ukus i potrebe svakog kupatila, bilo da se radi o renoviranju ili opremanju novog prostora.

  1. Raznovrsnost oblika i materijala

  Lavaboi dolaze u različitim oblicima – od tradicionalnih okruglih i ovalnih, do modernih kvadratnih i pravougaonih. Svaki oblik ima svoju praktičnu i estetsku vrednost, a izbor zavisi od dimenzija tvog kupatila i ličnih preferencija. Materijali se takođe razlikuju: keramika je klasičan izbor koji garantuje dugovečnost i lako održavanje, dok prirodni materijali poput kamena istovremeno mogu doprineti prirodnosti, ali i luksuzu bilo kog ambijenta. 

   

  2. Tipovi instalacije

  • Podgradni lavaboi (montirani su ispod ploče ili ormarića) - Dostupni su u svim oblicima, veličinama, završnih obloga i dizajna. Pružaju efikasno rešenje za uštedu prostora, sa fiokama ili ormarićem ispod, što takođe skriva cevovode.
  • Nadgradni lavaboi (samostojeći lavaboi koji stoje na vrhu ploče ili ormarića) - Dostupni su u svim oblicima i veličinama. Obično se kombinuju sa slavinom koja je montirana na zid ili visokom slavinom.

   

   

   

   

   

  • Konzolni lavaboi su lavaboi koji su pričvršćeni na zid i lepo izgledaju u manjim kupatilima, omogućavajući upotrebljiv prostor ispod lavaboa. Budući da ne dodiruju pod, stvaraju iluziju većeg prostora u vašem kupatilu i pomažu da ga učinite manje pretrpanim. Neki zidni lavaboi imaju ukrasni poklopac koji se postavlja preko vodovodne i odvodne cevi. Na zid su zakačeni pomoću šrafova. Postoje zidni, sa polustubom i sa stubom.

   

   

   

  3. Dodatne funkcije i pribor

  Moderni lavaboi mogu biti opremljeni raznim inovacijama kao što su sistemi za uštedu vode, otpornost na ogrebotine i lako održavanje. Takođe, kada biraš lavabo, ne zaboravi na dodatnu opremu kao što su otmene slavine, sapunice i dozatori, koji mogu upotpuniti izgled i funkcionalnost lavaboa.

  4. Uklapanje sa stilom kupatila

  Bilo da renoviraš ili kreiraš novo kupatilo, važno je da lavabo bude u skladu sa ukupnim stilom prostorija. Ako je tvoje kupatilo uređeno u modernom stilu, ravne linije i jednostavni oblici lavaboa su idealan izbor. Za klasična kupatila, bogatiji i detaljniji dizajni lavaboa će doprineti luksuznom izgledu.

  5. Saveti za održavanje

  Za održavanje keramičkih lavaboa dovoljno je koristiti blaga sredstva za čišćenje kako biste izbegli oštećenja površine. Prirodni materijali zahtevaju malo više pažnje, ali pravilnim održavanjem, njihova lepota može trajati decenijama.

  U Enmonu smo posvećeni pružanju kvalitetnih rešenja i saveta za uređenje kupatila koje će ti pomoći da kreiraš prostor po svojoj meri. 

   

  Hvala što čitate naš blog. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja kontaktirajte nas na marketing@enmon.info ili pozovite 0800 33 33 35.

  Napiši komentar