Proizvodnja lepka za pločice i pratećih proizvoda za ugradnju keramike nastala je praćenjem zahteva tržišta. Na samom početku bila je to proizvodnja skromnih kapaciteta. Rast kompanije i tržišta i istinska želja da se tržištu pruže kvalitetni proizvodi kojima može da se garantuje ugradnja bilo koje vrste keramike kupljene u Grupaciji, ENMON je postao garant prodaje sistema ugradnje čime malo kompanija u regionu, a i šire može da se pohvali.

Više o asortimanu proizvoda ENOKOL brenda možete saznati ovde ili posetiti poseban web portal: www.enokol.rs

Pogledajte sve naše brendove - Brendovi.


 

STAR FLEX

Poboljšani fleksibilni cementni lepak za upojne, neupojne i problematične površine

STAR FLEX se preporučuje se za veće dimenzije pločica gde jedna strana ne prelazi 120 cm. STAR FLEX je klasifikovan oznakom C2TE S1 prema standardima Evropske Unije (EN 12004) što ga čini izuzetno snažnim i fleksibilnim lepkom bez klizanja i sa produženim vremenom obrade.

STAR FLEX je lepak sa poboljšanim kvašenjem i deformabilnošću, za sve vrste keramičkih pločica, staklenih mozaika i prirodnog kamena, za upojne, ne upojne kao i problematične podloge, podno grejanje, gips karton ploče, fasadnu keramiku, lepljenje pločica na postojeće pločice,na spoljnim i unutrašnjim površinama.

Fugovanje je moguće nakon 6 do 8 časova na zidu a na podu posle 24 časa. Optimalna temperatura primene  je od+ 5°C do + 35°C. Potrošnja zavisi od podloge i kreće se u rasponud od 2,5 do 5kg/m².

Pogledajte Star flex lepak za pločice - STAR FLEX.

 


 

ULTRA FLEX LITE

Visoko kvalitetan, fleksibilan cementni lepak sa ULTRA LIGHTWEIGHT tehnologijom
 
ULTRA FLEX se preporučuje se za veće dimenzije pločica gde jedna strana ne prelazi 300 cm. ULTRA FLEX je klasifikovan oznakom C2TE S1 prema standardima Evropske Unije (EN 12004) što ga čini izuzetno snažnim i fleksibilnim lepkom bez klizanja i sa produženim vremenom obrade.

ULTRA FLEX LITE je visoko kvalitetan, fleksibilni, lagani cementni lepak za spoljnu i unutrašnju upotrebu, sa poboljšanim kvašenjem i deformabilnošću.

Osnovna prednost ULTRA FLEX LITE lepka je što sa džakom od15kg, zahvaljujući ULTRA LIGHTWEIGHT tehnologiji, dodavanjem vode dobijate masu sa kojom se može zalepiti više keramike nego sa džakom od 25kg. 

Fugovanje je moguće nakon 6 do 8 časova na zidu a na podu posle 24 časa. Optimalna temperatura primene  je od+ 5°C do + 35°C. Potrošnja zavisi od podloge i kreće se u rasponud od 1,5 do 2,5kg/m². Pogledajte ULTRA FLEX LITE na našem web shopu - Ultra Flex.

 


 

ENOKOL 011

ENOKOL 011 je lepak preporučen za lepljenje upijajućih keramičkih pločica, na upijajućim spoljašnjim i unutrašnjim podnim i zidnim površinama. ENOKOL 011 je klasifikovan oznakom C1TE prema standardima Evropske Unije (EN 12004). Fugovanje je moguće nakon 24 časa. Potrošnja lepka je oko 5kg/m². Pogledajte Enokol 011 lepak za pločice - ENOKOL 011.

ENOKOL 016

ENOKOL 016 je lepak preporučen za lepljenje  granitne keramike, na upijajućim spoljašnjim i unutrašnjim podnim i zidnim površinama. Može se koristiti za polaganje granita na podloge sa podnim grejanjem, na manjim površinama. ENOKOL 016 je klasifikovan oznakom C1T prema standardima Evropske Unije (EN 12004). Fugovanje je moguće nakon 24 časa. Potrošnja lepka je oko 5kg/m². Pogledajte Enokol 016 u našem web shopu - ENOKOL 016.

ENOKOL 018

ENOKOL 018 je fleksibilan lepak sa polimernim dodatkom za poboljšanje čvrstoće prionljivosti i deformabilnosti, za spoljnu i unutrašnju upotrebu. Preporučuje se za lepljenje svih vrsta keramičkih pločica, mozaika, granitne keramike, prirodnog kamena, fasadnih keramičkih pločica, pločice na pločicu, kao i na fleksibilne podove i gips karton ploče. ENOKOL 018 je klasifikovan oznakom C1TE S1 prema standardima Evropske Unije (EN 12004). Fugovanje je moguće nakon 24 časa. Potrošnja lepka je oko 5kg/m². Pogledajte na našem web shopu - ENOKOL 018.

 


   

ENOFUG PRO Masa za fugovanje

ENOFUG PRO je vodoobojna masa za fugovanje sa "lotus efektom", na bazi cementa za širine fuga od 0-8mm, za unutrašnju i spoljnu upotrebu. Preporučuje se za fugovanje svih vrsta keramike na podnim i zidnim površinama i naročito tamo gde je zahtev sprečiti prodor vlage. Odlikuje se minmalnim upijanjem vode i odličnom otpornošću na abraziju. Nakon fugovaja daje glatke površine koje su lake za održavanje. 

ENOFUG PRO je klasifikovana oznakom CG2 WA prema standardima Evropske Unije (EN). Potrošnja zavisi od širine fuga i dimenzija keramike ≈0,15-1,00 kg/m².

Dostupna je u  paleti od 16 boja, pogledajte kompletnu ponudu na našem web shopu - ENOFUG PRO Masa za fugovanje.


MONOFLEX Masa za hidroizolaciju 1K

MONOFLEX  je jednokomponentni hidroizolacioni premaz na bazi cementa i polimernih aditiva. Koristi se za hidroizolaciju balkona, terasa, kupatila, tuš kabina kao sloj pre polaganja keramike. Takođe, može se primeniti za hidroizolaciju betonskih elementa, maltera i cementnih estriha. MONOFLEX se savršeno vezuje na sve podloge od betona, keramike i kamena. Nanosi se u 2 sloja u debljini od max. 2mm. Nakon 24h moguće polaganje keramike. Potrošnja: 1,15kg-1,25/mm/m². Pogledajte MONOFLEX na našem web shopu - MONOFLEX.

ENO-FLEX Masa za hidroizolaciju 2K

ENO-FLEX je dvokomponentni fleksibilni malter na bazi polimer-modifikovanog cementa za hidroizolaciju balkona, terasa, bazena, kupatila i svih drugih betonskih površina koje treba izolovati i sprečiti prodor vode. ENO-FLEX se preporučuje za hidroizolaciju kupatila, balkona, cisterni za vodu, bazena za kupanje, sloj pre postavljanja keramičkih pločica spolja i unutra.
Nanosi se u 2 sloja u debljini od max. 1mm. Nakon 48h moguće postavljanje pločica, kod rezervoara vode i bazena nakon 7 dana. Potrošnja: 1.6kg/mm/m². Masa za hidroizolaciju - ENO-FLEX 2k.

 


 

  ENO PRIME M Prajmer za upojne površine

ENO PRIME M se preporučuje se za zidne i podne površine, kao i spoljnu i unutrašnju primenu. Koristi se kao bazni premaz na cementnim košuljicama, malterima, betonu. Nakon nanošenja i sušenja površina postaje konsolidovana i ravnomerno upojna , a upojnost tretirane površine se znatno smanjuje i ujednačava. Na neupojnim - glaziranim površinama (keramika) i gips-karton pločama koristi se ENO-Prime G. Razređuje se vodom u razmeri do 1:2.               Potrošnja: 30-90g/m² u zavisnosti od primene. ENO PRIME M u našem web shopu.

ENO PRIME G Prajmer za neupojne površine

ENO PRIME G se preporučuje se za problematične zidne i podne površine i spoljnu i unutrašnju primenu. Koristi se kao osnovni premaz na površinama na kojima već postoji keramika, na površinama od prirodnog i veštačkog kamena, a preko kojih treba lepiti keramiku ili raditi izravnavanje masom za nivelisanje ENOLIV. Pored toga može se koristiti kao osnovni premaz na gips-karton pločama i na svim mineralnim površinama kao i ENO-prime M. Razređuje se vodom u razmeri do 1:3. Potrošnja: 30-120g/m² u zavisnosti od primene. Pogledajte - ENO PRIME G.

 


 

ENOLIV Masa za izravnavanje horizontalnih površina 

ENOLIV je brzosušeća masa za izravnavanje podnih površina za unutrašnju upotrebu, izuzetno otporna na mehanička oštećenja. Koristi se za slojeve do 10 mm. Moguće je nanošenje u 2 sloja, drugi kada se prvi osuši. Može se koristiti za izravnavanje površina pre postavljanja hidroizolacije, keramike i drugih podnih obloga. Masa za izravnavanje horizontalnih površina - ENOLIV.

ENOSTIR Lepak za stiropor

ENOSTIR je lepak za stiropor i stirodur izuzetno fine strukture. Preporučuje se za lepljenje i naknadnu obradu - polaganje mrežice i gletovanje stiropora. Potrošnja: 8kg/m². Lepak za stiropor - ENOSTIR.