Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Enmon pločice za savršene vikendice

   

  Ako si vlasnik vikendice, onda verovatno i sam znaš koliko su neprocenljivi oni momenti kada pobegneš iz gradske ili bilo koje druge gužve i dođeš u svoj kutak mira i zelenila. Mnogi od nas su tek u prethodne dve decenije, shvatili pravu vrednost vikendica i dali im jednu moderniju svrhu i značenje. Sa sigurnošću bi se moglo reći da većini ljudi one predstavljaju drugu kuću, bilo da su na planini, ravnici, reci ili moru, vikendice su ono što nam je potrebno da bismo se odmorili od svakodnevnog stresa i pritiska. Ako razmišljaš o renoviranju svog kutka za opuštanje i boravke u prirodnijoj sredini, nastavi sa čitanjem ovog članka!

  Narod u našoj zemlji je donekle naviknut na običajne rutine, i kada se povede priča o keramičkim pločicama, mnogi se drže ukorenjenog stanovišta „pločice se postavljaju u kupatilo ili kuhinju,” ali da li je to zaista tako?

  Iz godine u godinu je primetan porast trenda postavljanja keramičkih pločica u druge prostorije kao što su dnevne i spavaće sobe, trpezarije, balkoni i slično. U ovom blogu želimo da ti pružimo jednu sasvim drugu perspektivu - Keramičke pločice u vikendicama.

   

   

  Prednosti postavljanja pločica u vikendice

  Ako do sada nisi razmišljao u ovom pravcu, možda ti uspemo pokazati i neko drugo stanovište. Sigurno se pitaš, zašto bi iko postavljao pločice u vikendicu. Postoji nekoliko prednosti koje ćemo pokušati detaljnije da ti predočimo. Šta je to što keramičke pločice čini boljim izborom od klasičnih podova? Pre svega, njihova površina se izuzetno lako održava, u svega nekoliko poteza metlom ili vlažnom krpom; uz minimalan trud povratićeš im njihov uobičajen sjaj. Takođe, treba naglasiti da su keramičke pločice dostupne u mnogim formatima i dimenzijama, samim tim mogu da se uklope u sve vrste prostorija. Možda jedna od najbitnijih prednosti je ta što su keramičke pločice izdržljive i imaju dug vek trajanja, za razliku od drvenih podova koji su podložni habanju i uticaju vremena, a moraš da brineš i o insektima. Kod keramike, ne moraš da razmišljaš o habanju, vlazi i dosadnim insektima.

  Tvoja vikendica može biti mesto za odmor, opuštanje i sigurni smo da ne želiš konstantno da obavljaš razne popravke i provodiš sate i dane u čišćenju i spremanju. Možda su keramičke pločice baš ono što ti je potrebno kako bi uživao u zasluženom i preko potrebnom odmoru.

   

  Lokacija vikendice: Početak plana

  Male stvari čine razliku, a pažnja u odabiru detalja, boja i nijansi keramičkih pločica može od dosadnog i monotonog ambijenta, da stvori prostor u koji ćeš se sa strašću vraćati, a sa tugom odlaziti. Prvi korak u planiranju izgleda tvoje vikendice, može biti predstava o njenoj lokaciji, ovo će ti olakšati sve naredne korake. Dakle, gde se tvoja vikendica nalazi?

   

  Šumska kućica - keramika u dizajnu drveta

  Ponosan si vlasnik vikendice koja je okružena drvećem i prirodom. Bila to šuma, ili mali čestar na obali reke, svakodnevno možeš da uživaš u cvrkutu ptica i okolini punoj divljih životinja. Odlučio si da renoviraš svoju oazu mira, ali nisi siguran u kom pravcu treba da kreneš. Zašto treba da razmisliš o postavljanju keramičkih pločica umesto, recimo drvenog poda? Prvo, pločice su izdržljive i otporne na habanje, pod pretpostavkom da će biti pod stalnim uticajem veće količine prašine, peska i blata u šumskom okruženju, trajaće znatno duže nego neki drugi podovi. Drugo, ukoliko si ljubitelj šetnji u prirodi ili pecanja, očekivano je da ćeš na obući unositi određenu količinu prljavštine, keramika je vrlo laka za održavanje i čišćenje. Očistićeš je u tren oka i imati više vremena za odmor i uživanje. I treće, nećeš morati da brineš za slučaj da su se u pod zavukli neki insekti ili glodari, što može da bude slučaj kod drvenih podova. Pored toga što ćeš izbeći neželjene goste, nećeš se mučiti sa stalnim popravkama i čestim održavanjem.

  Kada je reč o boji i nijansama keramike, da bi stvorio skladan ambijent koji se uklapa sa prirodnom lepotom šume, definitivno ćeš želeti da razmisliš o keramici u prirodnim i zemljanim motivima. Pločice u dizajnu drveta mogu da budu idealne za stvaranje jednog savršenog a i romantičnog okruženja. Pogledaj našu Nord kolekciju, i verujemo da ćeš biti oduševljen efektom koji ona ima na enterijer.

   

  Vikendica na plaži - igre boja

  Vikendica na obali mora je san mnogih, a ako si uspeo da ostvariš ovaj san, ništa te ne sprečava da joj daš jedinistven i autentičan izgled koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Keramičke pločice dolaze u gotovo beskonačnom broju varijacija, boja, dezena i daju ti mogućnost da se igraš sa bojama i kombinacijama kako bi kreirao sklad koji će prijati oku i hraniti dušu. Recimo pločice u nijansama bele, plave i peskovite mogu stvoriti ambijent koji se savršeno nadopunjuje sa morem i morskom obalom, i samim tim izaziva osećaj mira i relaksacije u svakome.

  Prednosti postavljanja keramike u vikendice na plaži su brojne, od njihove izdržljivosti, lakog čišćenja, sjajne površine i jarkih boja. U primorskim područjima po pravilu je velika vlažnost, ovo je mesto gde keramika stupa na scenu, zbog svoje izdržljivosti neće trpeti oštećenja koja bi pretrpelo drvo ili drugi materijali. Takođe, keramičke pločice su otporne na uticaj soli, i kao što znaš izuzetno lako se čiste, što je velika prednost imajući u vidu stalni unos soli i peska u prostorije. Možda će te nežne, tople boje naše kolekcije Terra inspirisati da napraviš prvi korak u stvaranju tvog prostora iz snova.

   

  Keramičke pločice su kao stvorene za terase i bazene

  U današnjem svetu teško je opisati koliki značaj i uticaj imaju keramičke pločice na uređenje bazena i terasa. Ovo su prostori koji su često na udaru vremenskih prilika poput sunca, kiše, snega ili vetra. Kako ne bi dolazio u situaciju da svakih nekoliko godina moraš da ih renoviraš i popravljaš, jednostavno možeš da postaviš kvalitetne keramičke pločice i dobiješ jednu brigu manje.

   

  Ukoliko imaš bilo kakvih pitanja, kontaktiraj nas na marketing@enmon.info ili pozovi 0800 33 33 35.

  Napiši komentar