Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Podela pločica: Zidne i podne pločice (Kako odabrati pločice I)

   

  Kada kreirate prostor u kome ćete provoditi značajan deo svog vremena, svaki detalj ima svoju važnost, a izbor pločica može biti ključan za kreiranje ambijenta. Pločice nisu samo funkcionalni element, već i izraz vašeg stila i ukusa. Kako bismo vam olakšali odabir, fokusiraćemo se na razlike između zidnih i podnih pločica, njihove primene i kako odabrati prave pločice za vaš prostor.

   

  Značaj pravog izbora pločica

   

  Pločice određuju atmosferu prostorije. One su ne samo praktične, već i estetski element koji može podići prostor na viši nivo. Pločice su trajno rešenje, te je stoga izuzetno važno napraviti pravi izbor. U kompaniji Enmon, razumemo vašu potrebu za kvalitetom i dizajnom, te vam nudimo širok asortiman keramičkih pločica koje će zadovoljiti i najzahtevnije ukuse.

   

   

  Razlike između zidnih i podnih pločica

  Zidne pločice su obično lakše i manje otporne na habanje u poređenju sa podnim pločicama, jer ne podnose teret hodanja. Često su estetski akcentovanije, sa širokim spektrom završnih obrada od mat do sjajnih. Idealne su za kuhinje, kupatila i druge površine gde se estetika stavlja u prvi plan. U Enmon asortimanu naći ćete različite dimenzije i dizajne zidnih pločica koje se lako uklapaju u svaki dizajnerski koncept.

   

   

   

   

  Podne pločice moraju biti mnogo izdržljivije zbog opterećenja koje svakodnevno podnose. Osim što trebaju biti tvrde i otporne na habanje, važno je da su i protivklizne, posebno u prostorijama gde je prisutna voda kao što su kupatila ili kuhinje. U Enmonu, podne pločice su napravljene tako da izdrže test vremena, sa visokim standardima kvaliteta i sigurnosti, uključujući otpornost na mraz i vodu.

   

   

  Kako odabrati idealne pločice?

  1. Razmotrite prostor – Različiti prostori zahtevaju različite tipove pločica. Na primer, za kupatila i kuhinje su potrebne vodootporne pločice koje se lako čiste.

  2. Obratite pažnju na protivkliznost – Posebno je važno za podne pločice u prostorijama gde postoji rizik od klizanja.

  3. Uzorci i boje – Birajte pločice koje se uklapaju u opšti dekor vašeg doma. Ne bojte se eksperimentisanja sa teksturama i uzorcima.

  4. Dugovečnost i održavanje – Razmislite o dugoročnom održavanju pločica koje izaberete. Neke površine zahtevaju češće čišćenje i možda nisu pogodne za sve prostore.

  5. Budžet – Postavite realan budžet, ali ne zaboravite da je ulaganje u kvalitetne pločice ulaganje koje se dugoročno isplati.

  Zaključak

  Izbor pravih pločica zahteva razumevanje njihove funkcije, ali i estetskih karakteristika koje mogu unaprediti prostor. U Enmonu smo posvećeni tome da vam ponudimo najbolje rešenje koje će zadovoljiti vaše potrebe i želje. Proučite našu ponudu i otkrijte kako prave pločice mogu transformisati vaš dom. U sledećem delu ovog serijala, detaljnije ćemo govoriti o specifičnostima odabira pločica za različite prostorije, uključujući savremene trendove i tehnološke inovacije u proizvodnji pločica.

  Posetite naš blog za više informacija i inspiraciju pri odabiru pločica za vaš savršeni dom.

  Hvala što čitate naš blog. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja kontaktirajte nas na marketing@enmon.info ili pozovite 0800 33 33 35.

  Napiši komentar