ŽIVOTNI PROSTOR INSPIRISAN PRIRODOM | ENMON Skip to main content

ŽIVOTNI PROSTOR INSPIRISAN PRIRODOM

Dizajn podnih pločica

Keramičke pločice su tradicionalno pripadale dekoraciji kupatila i toaleta, kuhinja, hodnika te terasa i drugih spoljnjih površina. Omogućavale su da vaše kupatilo, kuhinja ili terasa dobiju željenu estetiku istovremeno štiteći površine od uticaja vode i vlage. Gde je potrebno, primenićemo keramičke pločice i one će obezbediti zaštitu i lako održavanje tog prostora. Gde za tim nema potrebe, primenićemo druge materijale za podove i zidove.

Ideja da se keramičke pločice mogu primeniti i u drugim prostorima bila je ograničena poimanjem keramike kao hladnog materijala koji se samo retko može primeniti u prostorijama koje želimo da odišu toplinom i u kojima provodimo najviše vremena - dnevnim i spavaćim sobama. Izbor dizajna (dekoracije) keramičkih pločica takođe nije pomogao u popularizaciji ideje da se pomeri granica gde je adekvatno postaviti keramičke pločice.

Napredak tehnologije i razvoj dizajna u prethodnim godinama doprineo je da se mogućnosti materijala i primene materijala unaprede a granice primene keramičkih pločica praktično izbrišu. Pločice različitih formata sa velikim izborom dizajnerskih rešenja danas omogućavaju da pored zaštitne funkcije u dnevnim i spavaćim sobama obezbede i toplinu vašeg doma (kroz sisteme sa podnim grejanjem) i dekoraciju prostora, sa mnogo više mogućnosti od klasičnih materijala za oblaganje podova.

Ovaj trend omogućava da prirodni materijal, kao što je keramička pločica, zameni laminat, vinil, linoleum i druge podove sa primesama PVC materijala i tako omogući mnogo zdraviju i značajno trajniju oblogu za vaše podove i zidove u dnevnim i spavaćim sobama. I naravno, ne treba zaboraviti i aspekt ekonomičnosti gde postavljanje keramičkih pločica predstavlja uštedu u odnosu na klasični parket a održavanje je značajno povoljnije. Konačno, tehnologija je omogućila izuzetan kvalitet i raznovrsnost dizajna tako da danas možete ugraditi pločice koje u potpunosti izgledaju kao drvo, kamen, mermer, beton, tekstil ili tapete.

ENMON je kompanija koja u saradnji sa partnerima iz Italije, Španije, Turske i drugih zemalja obezbeđuje široku paletu dizajna pločica i dekorativnih elemenata. Vreme je da osvežite svoj prostor i obezbedite prijatan boravak.

Pogledajte najnovije pločice u ponudi OVDE.

Pločice