;
Koristimo "kolačiće" kako bi poboljšali upotrebljivost prodavnice. Ukoliko nastavite korišćenje prodavnice, Vi prihvatate uslove korišćenja. Više informacija

Horoskop

02. 10. 2020.

 

OVAN

 

Ovnovi su poznati po ogromnoj energiji, smelosti, hrabrosti, otvorenosti, svojeglavosti i optimizmu. Stalno u akciji, ne vole ništa što ih, posebno fizički, steže i ograničava. Kada opremaju kupatilo, prednost daju ugradnim elementima i opremi sa izraženom funkcionalnošću. U kupatilu sve mora biti vrlo dobro složeno i pristupačno. Ovaj znak nema strpljenja da se zamara detaljima i nepotrebnim stvarima. Skoro su uvek u toku s trendovima, pa je logično da ćete zateći novotarije baš u njihovom kupatilu: slavine sa senzorima, sanitarije poboljšane najnovijim tehničko-tehnološkim karakteristikama, i raznu opremu za “pametne kuće”. Pridaju značaj kvalitetu, ali još više dizajnu. Vole reprezentativne enterijere, kojima može da se pohvali. Ovnovi kupuju pločice velikih formata, bez fuga čije čišćenje može da ih iznervira. Komadi kupatilskog nameštaja mogu biti od različitog materijala, ali krajnje jednostavni za čišćenje. Minimalistički stil najviše odgovara ovom znaku, pa bez suvišnih detalja, može da uživa u funkcionalnom i rasterećenom prostoru - jer Ovan je sam sebi dovoljan.

 

BIK

 

Bikovi su strpljivi, tvrdoglavi, miroljubivi, istrajni i uporni. Vole sigurnost i zato im je atmosfera porodičnog doma veoma važna. Bikovi su i materijalisti. Ekonomska sigurnost im je vrlo bitna, pa ako nisu potpuno zbrinuti, ne mogu se opustiti i u potpunosti uživati. Sve što ih okružuje mora biti kvalitetno napravljeno bilo da je reč o masivnim stolovima sa zakrivljenim nogama ili velikim svjetiljkama i vazama. Važnu ulogu u životu ovog znaka imaju stvari i sitnice koje im omogućavaju komfornu svakodnevn icu. Zato će njihov dom biti pun praktičnih rešenja, kao što su hi-tech u funkciji udobnosti. Kauč i krevet Biku su najvažniji komadi nameštaja, pa svakako, onda i udobna velika kada. Muzika u kupatilu ili, čak televizor su deo moguće opreme. Takođe, kod Bikova ćete u svim prostorijama videti mnogo cveća. Oni vole što više prirodnog svetla i izbegavaju fluorescentne lampe. Za Bikove su idealne zemljane boje i prirodni materijali koji stvaraju prijatnu i opuštajuću atmosferu.

 

BLIZANCI

 

Poznati i kao vetropiri zodijaka, Blizanci su duhovite i radoznale osobe. Budući da obožavaju promene, njihov životni prostor treba uvek da bude dopunjen nekim novim detaljem i zanimljivom sitnicom tako da se ove nemirne osobe osećaju kao da su uvek na nekom drugom mestu. U kupatilu, najpraktičniji efekat promene može da se postgne raznobojnom rasvetom koju će Blizanac menjati iz dana u dan. Za tu svrhu, preporučuju se ahromatski tonovi na kojima će svetlosni efekti moći da se vide. Nije isključeno da će Blizanac koristiti i neku flurouscentnu rasvetu kao dekoraciju i akcenat. Kupatilo treba da im bude jednostavno. Njihovom temperamentu odgovara više tuš kabina nego kada. Pošto za Blizance važi da su užurbani i neorganizovani, preporučuju im se jednostavni elementi. Ormarići za odlaganje bi trebalo da, sa unutrašnje strane, imaju izdefirencirane reone koji će im pomoći da lakše razvrstaju svoje stvari. Blizancima je komunikacija na prvom mestu, pa im je neophodan moderan i multifunkcionalan nameštaj. U tom slučaju, trebalo bi da instaliraju kvalitetne i estetski zanimljive zidne nosače za led ekrane za TV i superbrzi internet.

 

RAK

 

Hipersenzitivni Rakovi su zbog svoje osećajnosti spremni da reaguju i na najmanju sitnicu. Skloni su čestim promenama raspoloženja, a najosetljiviji su kada dođe do bilo kakvog problema u njihovom domu i neskladnih odnosa unutar članova najbliže porodice. Njihova oprema u kupatilu mora, najpre da bude bezbedna za sve korisnike. Protivklizne pločice, rukohvat u kadi, klupice za pristup dece sanitarijama, različita dodatna oprema za stare i decu ... vrata kupatila se nikada ne zaključavaju! Više pažnje posvećuju osmišljajvanju prostora koji će biti, pre svega, udoban i dostupan. Izgled opreme je manje važan. Vole vintidž detalje koje nalaze na tavanu ili na buvljaku. Na policama, pored parfema, naćiće se i uokvirena fotografija uže porodice, ili neki suvenir. Budući da su Rakovi sentimentalni, ti detalji će im značiti mnogo više nego neki najnoviji trendovski komad nameštaja o kom svi pričaju.

  

LAV

 

Najvelikodušniji znak zodijaka, samouveren kreativan i društven, želi da se prijatno osećate u njegovom domu, ali i da mu se divite. Njegov dom može biti veoma raznolik. Može biti veoma otmen, moderan, klasičan ili sasvim kič. Sve, samo ne skroman! Lav voli raskoš i ne štedi novac na opremanje enterijera. Bez obzira o kojoj prostoriji se radi, Lav će dati sve od sebe da ga opremi najboljim materijalima, brendiranim komadima nameštaja, skupocenim stvarima. Kada kupuje, Lav će uvek obratiti pažnju na kade sa nogicama, na ormariće sa zlatnim okovom, ogledala sa kitnjastim - zlatnim ramovima. Zidove će ukrasiti dekor pločicama i listelama i zlatnim lajsnama. Ambijent mora biti luksuzan i nametljiv, da ne bi publiku ostavio ravnodušnom. Lavovi vole dobro osvetljenje, pa će se u njihovom kupatilu naći zanimljive zidne lampe sa detaljima od sjajnog metala. Vole i umetnine. Ovim znakom upravlja Sunce, pa se zlatna, žuta, narandžasta i crvena odlično uklapaju u dom Lava. Te boje svojom blistavošću skrenuće pažnju i upotpuniti luksuzni ambijent.

 

DEVICA 

 

Ako se neki horoskopski znak može nazvati potpunim perfekcionistom, onda je to Devica. Iako ne živi u velikom prostoru, dom Device činiće se prostranim, jer ona iz minimuma izvlači maksimum. Device će iskoristiti svaki, pa i najmanji prostor, ali neće nikada držati nešto što nema svoju funkciju. Prednost daju tuš kabinama, ugradnim elementima, 2u1 bide-wc šolja (wc šolja sa tuš ručicom), a omiljen im je neupadljiv kupatilski nameštaj sa organizerima. Device su najpoznatije po svom osećaju za red i disciplinu. Ukoliko se nalazite u njenom kupatilu i odškrinete bilo koji od ormarića, bićete zapanjeni koliko je sve uredno poređano, pa čak i sredstva za čišćenje - i to po azbučnom redu. Device su štedljive i one će najbolje preračunati površine koje će obložiti pločicama tako da pašu u milimetar. Zato im se najviše preporučuju pločice manjih dimenzija i mozaici kojima vešto mogu da reše matematičke probleme. Kako, pre svega, cene logiku i red, u kupatilu im se često mogu videti dezeni s linijama ili geometrijskim oblicima. Budući da su po prirodi praktične, daju prednost bojama kao što su bela, bež, svetloplava, ali i siva i smeđa. Ove prirodne i neutralne boje su lako uklopive u svim kombinacijama i za sve prilike.

 

VAGA 

  Vage su osobe koje imaju prefinjen ukus i oštro oko, posebno za detalje. Smirujući prostor u kojem se oseća harmonija je ono što je Vagama potrebno u svim prostorijama, pa i u kupatilu. Uglavnom biraju svetle pločice, koje savršeno kombinuju sa mozaikom ili dekor pločicama. Pripadnici ovog znaka vole otvorene i prozračne prostore koji nikako ne smeju biti zatrpani nepotrebnim stvarima. Nameštaj u kupatilu treba da bude proporcionalan, simetričan i pomalo zaobljen. Sanitarije su ovalnih i prijatnih formi. Najčešće kombinuju moderno s tradicionalnim stvarjući pre svega udoban i opuštajuć ambijent. Kod Vaga je uvek prijatno, skladno i, naravno, čisto. Uz romantičnu prirodu Vage, odlično idu nežne i pastelne boje. Svetloroza, tirkizna kao i mintzelena donose im pozitivnu energiju, dok su za naglašavanje dekora, odlične ljubičasta i tamnoplava. Vage obožavaju knjige, pa se nemojte začuditi, ako ih vidite na tronošcu pored peškira. 

  

ŠKORPIJA

 

Škorpije su snažni, aktivni i dominantni znakovi Zodijaka. Dom Škorpija je njihovo utočište, zato će ga uređivati isključivo prema onome šta njima odgovara i čuvati od znatiželjnih pogleda. Ipak su to snažni i tajanstveni znakovi. Škorpije i luksuz povezani su kao prst i nokat. Njihova želja za glamurom odražava se u njihovoj sklonosti ka nameštaju ukrašenim kožom ili krznom, kao i skupim dizajnerskim komadima. Ne mogu da odole bojama tamnog vina, kao što su tamnoljubičasta, boja višnje i, naravno, crna. Njih kombinuju sa belom zbog kontrasta. U domovima Škorpija se mogu videti ogledala većih dimenzija postavljena u skoro svim prostorijama. Takođe, veliki su ljubitelji tehnoloških uređaja namenjenih zabavi i uživanju. Zato se nemojte iznenaditi, ako u kupatilu Škorpije doživite mističnu atmosferu izazvanu muzikom i prigušenim svetlima. Vole pločice jedinstvenih tekstura, sanitarije neobičnih oblika, sofisticirane slavine i raskošnu dekoraciju. Pošto vole da svoju privatnost čuvaju za sebe, u njihovom kupatilu mogu se naći ormarići sa tajnim fijokama, ali i dupla ogledala.

 

STRELAC

 

Strelac je zabavan, bezbrižan, veseo znak koji ne robuje nikakvim ograničenjima. Uživa u slobodi i želi da iskoristi sve što život pruža. Obožava putovanja, daleke zemlje i egzotiku. Zato i nije čudno što ne provodi mnogo vremena kod kuće i što mu je uređivanje stana usputna aktivnost. Strelac bi najviše uživao u prostranom kupatilu, sa opremom koja mu pruža najraznovrsnije aktivnosti, a ne samo higijenu. Za njega bi idaealno bilo da ima spa prostoriju, saunu, pa i bazen kako bi mogao da okuplja društvo. Kod Strelca ćete u toaletnom stočiću uvek naći neotvorene četkice za zube, rezervni bade mantil i udobne papuče za goste. Kao kod pravog hedoniste, možda ćete naći i čašu vina na klupici pored kade. Inspiraciju za uređenje bilo koje prostorije, pa i kupatila donosi iz različitih podneblja. Svi stilovi su dozvoljeni. U kupatilu možete sresti kombinacije zelene, ljubičaste, tirkizne i kraljevskoplave. Nameštaj retko kupuje namenski, često je i polovan, ali najvažnije je da u prostor donosi toplotu i lični stil. Na zidovima su ogromna ogledala, a na policama slike s prikazima prirode ili fotografije s prizorima dalekih zemalja. Suveniri, figurice raznih životinja ili neka duhovna obeležja različitih kultura, naćiće mesto u strelčevom kupatilu.

 

JARAC

 

Jarac je zemljani znak preopterećen sigurnošću. Najveće životne vrednosti su mu tradicija i porodica. Njegov prostor je jednostavan i urban, okružen kulturom i stilom, koji uključuje porodično nasleđe. Kupatilo mu je po obliku i opremi jednostavno, a dinamika se postiže kontrastnim bojama, teksturom i detaljima od metala. Boje koje ga inspirišu su crna, teget, ciklama, led i slonovača. Praktičnom Jarcu potrebno je da svaki član porodice ima tačno svoje mesto za odlaganje, pa će se potruditi da obezbedi 2 umivaonika, 2 tuša, i na kraju, ako je to moguće, i 2 kupatila. Štedljivi Jarac obići će sve salone keramike kako bi  odabrao najkvalitetnije - po najpovoljnijoj ceni.  Zato su zainteresovani za multifunkcionalne stvari. Pošto misli da ga je Bog dao za sve, Jarca možete naći i kako sam pokušava da instalira ugradni vodokotlić.

 

VODOLIJA

 

Osobe rođene u znaku Vodolije su, inteligentne, nezavisne i intuitivne. Iako su veoma prilagođene energiji koja ih okružuje, Vodolije imaju duboku potrebu da budu neko vreme same i daleko od svega kako bi obnovile energiju. Privlači ih sve što je novo i neobično. Zainteresovane su za futurizam i tehnologiju, pa su novotarije prisutne i u njihovom kupatilu. Vodolije su poznate po eklektičnoj crti, zato ne obraćaju pažnju na pravila i neke smernice dizajna, već svoj životni prostor uređuju onako kako im odgovara. Njima je, jednostavno, sve dozvoljeno. Tako, dom u kome žive, u najmanju ruku, mora da bude nesvakidašnji. Iako im najviše leži eklektički stil, zadovoljiće se i industrijskim, pošto se tu kombinuju neočekivani predmeti na neočekivan način. Sviđaju im se pločice nalik oštećenim, sa izgledom cigle, betona ili drveta. Vodolije vole tirkiznu boju, i ako je odaberu za pločice, ona neće izgledati monotono, jer će uz nju prisloniti dekore neobičnih motiva i dezena, stvarajući nesvakidašnju, ali savršenu kombinaciju. Nameštaj u njihovom kupatilu može biti izrezbaren. Lampe iznad velikog ogledala će biti zanimljive i upadljive. Nemojte se iznenaditi, ako u njihovom kupatilu vidite glomazan luster i sofisticirane detalje i ukrase.

 

RIBE

 

Ribe pripadaju grupi najspiritualnijih znakova, a odlikuje ih samopožrtvovanje, samilost, velika kreativnost i neiscrpna inspiracija. Budući da su veoma maštovite, uz malo napora svoj dom mogu urediti tako da podseća na malo umetničko delo. Ribama su, kao vodenom znaku, najvažnije tačke u kući – kupatilo i wc. Zbog toga, taj deo doma uvek izgleda najraskošnije i najudobnije za boravak. Najradije biraju stambene prostore koji naprosto odišu i mame svojom udobnošću. Ipak, sklone su jednostavnijim linijama koje se lako održavaju, pa bi se reklo da im skandinavski stil najviše odgovara: svetle jednostavne površine, prirodno drvo, prijatne teksture. Sanitarije su zaobljenih formi. U kupatilu, pored kade, potrebna im je i tuš kabina sa tuš stubom na kojem se podešavaju mlazevi. Sveće i muzika su nezaobilazni, a mnogo mesta ostavljaju za umetnine. Sve prostorije, pa i kupatilo, puni su suvenira i ukrasa koji imaju emotivnu vrednost. Tako će se pored velike kade naći i neobična školjka izronjena u Španiji 1978... tog leta, kada je... Pošto se teško odriču uspomena, vrlo često pretrpavaju police i zidove raznim sitnicama.

 

Uređenje kupatila