;
Koristimo "kolačiće" kako bi poboljšali upotrebljivost prodavnice. Ukoliko nastavite korišćenje prodavnice, Vi prihvatate uslove korišćenja. Više informacija

7 novih trendova u dizajnu kupatila u 2024.

11. 12. 2023.

7 novih trendova u dizajnu kupatila u 2024.

Kako se 2023. približava kraju, stručnjaci u svetu dizajna već razmišljaju o tome šta će biti hit u svetu enterijera tokom 2024. godine. Ovog puta, fokus je na jednom posebnom mestu u našim domovima - kupatilu.

Nije tajna da su kupatila evoluirala iz čistih utilitarnih prostora u prave oaze stila unutar domova. Mnogi od nas sada žele spoj funkcionalnosti i estetike, postavljajući trendove u dizajnu kupatila kao ravnopravne sa drugim prostorijama u kućama i stanovima.

Potrudili smo se da istražimo šta stručnjaci za dizajn enterijera smatraju da možemo očekivati od trendova u dizajnu kupatila u 2024. godini. Evo šta smo otkrili.

 

Pomak ka toplim neutralnim bojama u 2024.

 

Pred nama je novo poglavlje, a trendovi za dizajn kupatila u 2024. godini usmereni su ka toplim neutralnim bojama koje stvaraju svež, suptilan doživljaj. Ako ste umorni od potpuno belih kupatila, sada je pravo vreme za otkrivanje toplih belih, krem i bež tonova, svetlijih nijansi drveta poput javora i belog hrasta, kao i prirodnih tonova pečurke, sive i braon.

Umesto hladnih tonova, sada dominiraju boje koje nas podsećaju na prirodu, kreirajući prostor koji izaziva osećaj opuštenosti i spokoja. Kroz kombinaciju inspirisanu prirodnim bojama i tonovima, cilj je stvoriti kupatilo koje deluje umirujuće i osvežavajuće. Beli tonovi postaju topliji, drvo donosi prirodnu toplotu, dok nijanse pečurke i taupe dodaju dozu elegancije.

Ovaj pomak ka toplim neutralnim bojama ne samo da transformiše izgled prostora, već i unapređuje celokupan doživljaj. Osetite umirujuću energiju svog kupatila, inspirisanu bojama koje okružuju prirodu. Ovo je iskustvo koje poziva na opuštanje i uživanje u svakom trenutku provedenom u ovom predivnom prostoru. Sledite trend i osvežite svoje kupatilo toplim tonovima koji će obogatiti vašu svakodnevnicu.

 

Rapsodija boja - odvažni akcenti zemljanih tonova

 

Iako su neutralne boje i dalje u trendu, to ne znači da su šarene nijanse isključene. U novoj godini, dizajneri savetuju da obratite pažnju na odvažne akcente zasićenih, zemljanih tonova u kupatilima. Zemljane zelene i tamne nijanse poput grožđa, ljubičice i plave postaju sve popularnije, posebno za stvari poput elemenata kupatilskog nameštaja i pločica. Ove duboke, zasićene nijanse imaju umirujući i snažan efekat koji savršeno pristaje opuštajućem ambijentu kupatila. Dajte do znanja svom kupatilu da je vreme za osveženje uz ove hrabre boje!

 

Kupatilo poput SPA centra

 

Opremanje kupatila elementima koji podsećaju na SPA centar postaje sve popularnije, i dizajneri tvrde da ovaj trend neće skoro izgubiti na značaju.

Vlasnici kuća i stanova sve više biraju kupatilsku opremu poput parnih tuševa, grejača peškira, masažnih tuš glava, kada za natapanje i grejanih podova. Ovaj spoj estetike i funkcionalnosti transformiše klasično kupatilo u prostor koji služi kao lični spa centar.

Estetski prijatno i funkcionalno kupatilo oduvek je bilo neophodno, ali pretvaranje prostora u sopstveni spa centar definitivno menja percepciju funkcionalnog dizajna. S obzirom na trajnu popularnost ovog trenda, izgleda da će uživanje u luksuzu SPA kupatila postati uobičajena stvar u budućem dizajnu ovih prostorija.

 


Mesto za opuštanje

 

Odmor u sopstvenom domu nikada nije zvučao bolje, zar ne? Moderno kupatilo više nije samo mesto za brzinsko tuširanje ili pranje zuba. Ono je postalo oaza opuštanja, prostor gde se svet gasi, a vi koračate ka trenucima mira i komfora.

U današnjem svetu, velika je potražnja za domovima koji imaju kupatila koja su više od prostora za ličnu higijenu. Odnosno, koja su mesta gde možete usporiti užurban dnevni ritam, opustiti se i pronaći trenutke sopstvene harmonije. Iako se kupatila i dalje doživljavaju kao prostor za osvežavanje, sve više tražimo mogućnost da se zaista i opustimo.

Prostrana kupatila omogućavaju više od osnovnih dnevnih potreba. Ona pružaju dovoljno prostora za udobno sedenje, što je savršeno za početak dana ili večernje opuštanje. Zamislite kako uživate u miru vlastitog kutka, odmarajući se u prostranoj kadi ili tuš kabini.

Luksuzni kupatilski elementi poput elegantnih kada postaju integralni deo ovog prostora, dodajući notu glamura. Vaše kupatilo postaje mini spa centar, mesto gde se negujete i vraćate energiju.

 

Kupatilo kao umetnički raj

Kupatila nisu više samo praktični prostori u kući, sada su postala umetnički i kreativni raj. Očekuje se da će se ova transformacija odraziti više nego ikada u 2024. godini. Vlasnici kuća sada tretiraju svoja kupatila kao prostore podjednako vredne pažljivog biranja dizajna kao i bilo koju drugu sobu u domu, kao što su dnevne sobe ili kuhinje.

Šta to znači u praksi? Pa, ručno rađene pločice, zanatske tapete i ormani po meri postali su norma. To je samo vrh ledenog brega kada su u pitanju unikatni izbori dizajna. Primetan je porast trenda gde se sve više pažnje posvećuje detaljima u kupatilima.

Predviđa se da će dodavanje galerijskih motiva na zidove kupatila biti veliki hit u 2024. godini. Kupatila su postala prostor podjednako vredan pažljivog izbora dizajna kao i bilo koji drugi deo doma, a ta ljubav prema estetici proteže se čak i na zidnu umetnost.

Ovaj trend ne samo da transformiše izgled kupatila već i postavlja ton za budućnost dizajna enterijera. Dok se očekuje da će pažnja prema detaljima i umetničkom izrazu i dalje rasti, spremni smo prihvatiti kupatila kao prostore gde se dizajn i umetnost susreću i stvaraju jedinstvenu harmoniju.

 

Dekorativno osvetljenje u kupatilu

 

U svetu dekorativnog osvetljenja, predviđa se da će kupatila u novoj godini zablistati novim sjajem. Osvetljenje će postati više od praktičnog elementa – postaće pravi ukrasni dragulj prostora koji često nudi ograničene mogućnosti za kreativni dekor.

U situacijama gde je prostor za kreativan dekor ograničen, osvetljenje postaje maštovit način da se funkcionalni elementi transformišu u estetske dodatke. Ovo nije samo estetski dodir, dekorativno osvetljenje ima moć da unese umirujuću i romantičnu atmosferu.

U narednoj godini, treba obratiti pažnju na skulpturalne elemente koji će oduzimati dah i obilje ambijentalnog osvetljenja koje će potpuno preobraziti kupatila. Dakle, očekujte da ćete u 2024. godini doživeti pravu transformaciju prostora za ličnu higijenu uz pomoć svetlosti.

 

 

Kupatilski nameštaj i ormarići su ponovo "IN"

 

Jedan neočekivani trend koji obećava da će zauzeti centralno mesto u 2024. je rastuća popularnost modernih ormarića i kupatilskog nameštaja. Zaboravite na klasične predstave o ormarima iz prošlih vremena - ovi elegantni komadi nameštaja donose novu dimenziju prostoru.

Ako vam reč "ormarić" odmah priziva sliku starinskog drvenog ormara u bakinom kupatilu, vreme je da pogledate bolje. Današnji ormarići dolaze u raznim oblicima i veličinama, obogaćeni stilskim karakteristikama i vrhunskom završnom obradom. Posebno su popularni ugradni ormarići, kombinujući ogledala i lavaboe sa dodatnim prostorom, što je prava revolucija u odnosu na tradicionalni kupatilski nameštaj.

Sa porastom naših potreba za dodatnim prostorom za skladištenje, kako bismo održali radne površine urednim i organizovanim, opcije koje nudi kupatilski nameštaj postaju nezaobilazne. Ovaj trend ne samo da donosi praktičnost već i estetiku, čineći ormariće nezaobilaznim elementom savremenog doma u 2024. godini.

 

Koje je vaše mišljenje o novim dizajnerskim trendovima u uređenju kupatila? Da li ste spremni da neki od njih primenite u sopstvenom kupatilu? Podelite vaše mišljenje sa nama, slobodno nam pišite na marketing@enmon.info.