;
Koristimo "kolačiće" kako bi poboljšali upotrebljivost prodavnice. Ukoliko nastavite korišćenje prodavnice, Vi prihvatate uslove korišćenja. Više informacija

Za lepši svet: Proslavljamo Dan planete Zemlje

22. 04. 2024.

Za lepši svet: Proslavljamo Dan planete Zemlje

 

 

 Obeležavanje dana planete

 

Dan planete Zemlje, koji se obeležava svakog 22. aprila već pola veka, nije samo datum u kalendaru - on je snažan poziv na akciju. Ovogodišnje obeležavanje u kompaniji Enmon karakteriše aktivan doprinos očuvanju naše prirodne sredine. Umesto standardne pauze, naše kolege su udružile snage kako bi očistile lokalno košarkaško igralište u Beogradu, simbol zajedničkog prostora za odmor i igru.

 

 

 

Značaj i aktivnosti

 

Danas smo se setili značaja očuvanja naše prirodne sredine i potrebe da aktivno doprinesemo njenoj zaštiti. Igralište, koje je ujedno i omiljeno mesto okupljanja mnogih naših sugrađana, nažalost, često postaje neželjeno odlagalište otpada, uključujući plastične flaše i limenke raznog pića. Ova deponija narušava izgled i lepotu prostora, što smo danas odlučili promeniti.

 

 

 

 

Postignuća i učinak

 

Akcija čišćenja je pokazala koliko je malo potrebno da se napravi vidljiva promena. U samo sat vremena posvećenosti, uspeli smo ne samo da preobrazimo izgled igrališta već i da podignemo svest o važnosti redovnog održavanja čistoće u javnim prostorima. Naša inicijativa nije samo simbol čišćenja; to je simbol naše posvećenosti i brige za planetu. Kroz ovakve akcije, ne samo da čuvamo prirodu, već i gradimo zajednicu koja je osvešćena i proaktivna u očuvanju okoline.

 

 

 

Poziv na akciju

 

Svaki gest čišćenja bio je udarac protiv nemilosrdne seče stabala, zagađenja plastikom i istrebljenja vrsta. Demonstrirali smo kako individualni napor može dovesti do kolektivne promene. Ovaj Dan Planete Zemlje, pozivamo sve da se pridruže u našim naporima i da sami pokrenu slične inicijative. Svaki korak ka očuvanju planete na kojoj živimo je korak ka boljoj budućnosti.

 

 

 

 

U Enmonu, ponosni smo što smo danas više od tima – mi smo deo globalnog pokreta očuvanja Zemlje. Naše male korake možete pratiti na našem blogu, a pozivamo vas da budete deo ove pozitivne promene.  Očistimo veliki dom u kojem živimo zajedno, planetu Zemlju!

 

 

 

Hvala što čitate naš blog. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja kontaktirajte nas na marketing@enmon.info ili pozovite 0800 33 33 35.