;
Koristimo "kolačiće" kako bi poboljšali upotrebljivost prodavnice. Ukoliko nastavite korišćenje prodavnice, Vi prihvatate uslove korišćenja. Više informacija

Zašto su keramičke pločice u vikendici pun pogodak?

16. 05. 2023.

Zašto su keramičke pločice u vikendici pun pogodak?

Ukoliko ste vlasnik vikendice, onda verovatno i sami znate koliko su neprocenljivi oni momenti kada pobegnete iz gradske gužve i sklonite se u svoj mali kutak mira i zelenila. Mnogi od nas su tek u prethonih nekoliko godina, za vreme pandemije, shvatili pravu vrednost vikendica i dali im potpuno novu svrhu i značenje. Sa sigurnošću možemo reći da većini nas one predstavljaju drugu kuću, bilo da su na planini, ravnici, reci ili moru, vikendice su ono što nam je potrebno da bi se odmorili od svakodnevnog stresa i pritiska. Ako razmišljate o renoviranju svog kutka za opuštanje, nastavite sa čitanjem ovog članka!

Građani naše zemlje su i dalje pomalo tradicionalni, i kada se povede priča o keramičkim pločicama, mnogi se drže s godinama ukorenjenog stanovišta "pločice se postavljaju u kupatilo ili kuhinju", ali da li je to zaista tako?

Iz godine u godinu je primetan porast trenda postavljanja keramičkih pločica u druge prostorije kao što su dnevne i spavaće sobe, trpezarije, balkoni i slično. U ovom blogu želimo da vam pružimo jednu sasvim drugu perspektivu - Keramičke pločice u vikendicama.

Prednost postavljanja pločica u vikendice

Ako do sada niste razmišljali u ovom pravcu, možda vam pokažemo i neko drugo stanovište. Sigurno se pitate, zašto bi iko postavljao pločice u vikendicu. Postoji nekoliko prednosti koje ćemo pokušati detaljnije da vam predočimo. Šta je to što keramičke pločice čini boljim izborom od klasičnih podova? Pre svega, njihova površina se izuzetno lako održava, u svega nekoliko poteza metlom ili vlažnom krpom, uz minimalan trud povratićete im njihov uobičajen sjaj. Takođe, treba naglasiti da su keramičke pločice dostupne u mnogim formatima i dimenzijama, samim tim mogu da se uklope u sve vrste prostorija. Možda jedna od najbitnijih prednosti je ta što su keramičke pločice izdržljive i imaju dug vek trajanja, za razliku od drvenih podova koji su podložni habanju i uticaju vremena, a morate da brinete i o insektima. Kod keramike, ne morate da razmišljate o habanju, vlazi i dosadnim insektima.

Vaša vikendica treba da bude mesto za odmor i opuštanje, sigurni smo da ne želite konstantno da obavljate razne popravke i provodite sate i dane u čiščenju i spremanju. Možda su keramičke pločice baš ono što vam je potrebno kako biste uživali u zasluženom i preko potrebnom odmoru.


Lokacija vikendice: Početak plana

Male stvari čine razliku, a pažnja u odabiru detalja, boja i nijansi keramičkih pločica može od dosadnog i monotonog ambijenta, da stvori prostor u koji ćete se sa strašću vraćati, a sa tugom odlaziti. Prvi korak u planiranju izgleda vaše vikendice, može biti predstava o njenoj lokaciji, ovo će vam olakšati sve naredne korake. Dakle, gde se vaša vikendica nalazi?

Šumska kućica - keramika u dizajnu drveta

Ponosan vlasnik ste vikendice koja je okružena drvećem i prirodom. Bila to šuma, ili mali čestar na obali reke, svakodnevno možete da uživate u cvrkutu ptica i okolini punoj divljih životinja. Odlučili ste da renovirate vašu oazu mira, ali niste sigurni u kom pravcu treba da krenete. Zašto treba da razmislite o postavljanju keramičkih pločica umesto, recimo drvenog poda? Prvo, pločice su izdržljive i otporne na habanje, pod pretpostavkom da će biti pod stalnim uticajem veće količine prašine, peska i blata u šumskom okruženju, trajaće znatno duže nego neki drugi podovi. Drugo, ukoliko ste ljubitelj šetnji u prirodi ili pecanja, očekivano je da ćete na obući unositi određenu količinu prljavštine, keramika je vrlo laka za održavanje i čišćenje. Očistićete je u tren oka i imati više vremena za odmor i uživanje. I treće, nećete morati da brinete za slučaj da su se u pod zavukli neki insekti ili glodari, što može da bude slučaj kod drvenih podova. Pored toga što ćete izbeći neželjene goste, nećete se mučiti sa stalnim popravkama i čestim održavanjem.

Kada je reč o boji i nijansama keramike, da bi stvorili skladan ambijent koji se uklapa sa prirodnom lepotom šume, definitivno ćete želeti da razmislite o keramici u prirodnim i zemljanim motivima. Pločice u dizajnu drveta mogu da budu idealne za stvaranje jednog savršenog i pomalo romantičnog okruženja. Pogledajte našu Nord kolekciju, i oduševite se efektom koji ona ima na enterijer.

Vikendica na plaži - simfonija boja

Vikendica na obali mora je san mnogih, a ako ste uspešno ostvarili ovaj san, ništa vas ne sprečava da joj date unikatan i autentičan izgled koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Keramičke pločice dolaze u gotovo beskonačnom broju varijacija, boja, dezena i daju vam mogućnost da se igrate sa bojama i kombinacijama kako bi kreirali sklad koji će prijati oku i hraniti dušu. Recimo pločice u nijansama bele, plave i peskovite mogu stvoriti ambijent koji se savršeno nadopunjuje sa morem i morskom obalom, i samim tim izaziva osećaj mira i relaksacije u svakome.

Prednosti postavljanja keramike u vikendice na plaži su brojne, od njihove izdržljivosti, lakog čišćenja, sjajne površine i jarkih boja. U primorskim područjima po pravilu je velika vlažnost, ovo je mesto gde keramika stupa na scenu, zbog svoje izdržljivosti neće trpeti oštećenja koja bi pretrpelo drvo ili drugi materijali. Takođe, keramičke pločice su otporne na uticaj soli, i kao što znate izuzetno lako se čiste, što je velika prednost imajući u vidu stalni unos soli i peska u prostorije. Možda će vas nežne, tople boje naše kolekcije Terra inspirisati da napravite prvi korak u stvaranju vašeg prostora iz snova.

Keramičke pločice su kao stvorene za terase i bazene

U današnjem svetu teško je opisati koliki značaj i uticaj imaju keramičke pločice na uređenje bazena i terasa. Ovo su prostori koji su često na udaru vremenskih prilika poput sunca, kiše, snega ili vetra. Kako ne bi dolazili u situaciju da svakih nekoliko godina moramo da ih renoviramo i popravljamo, jednostavno možemo da postavimo kvalitetne keramičke pločice i dobijemo jednu brigu manje.

Jedna od glavnih odlika keramike je to što je nepropusna, samim tim će sprečiti prodor vode, oštećenja i habanje. Otporna je na uticaj sunca, snega ili kiše za razliku od drugih materijala, tako da će vas služiti dugi niz godina bez potrebe da je konstantno popravljate. Uz pravu kombinaciju boja možete postići neverovatan uspeh u stvaranju prijatnog i elegantnog ambijenta u kome ćete svakodnevno uživati.

Mogućnosti su zaista neograničene, od kombinacija sa kontrastom, izborom toplih boja, postavljanjem pločica sjajne površine kako bi pojačali uticaj sunca i dobili osećaj širine do kombinovanja boja koje će se savršeno nadopuniti sa prostorom. Ako smo vas inspirisali u nameri da osvežite svoju terasu ili bazen sa novom keramikom - pogledajte našu kolekciju Cotto.