;
Koristimo "kolačiće" kako bi poboljšalji upotrebljivost prodavnice. Ukoliko nastavite korišćenje prodavnice, Vi prihvatate uslove korišćenja. Više informacija

Životni prostor inspirisan prirodom

08. 07. 2020.

Keramičke pločice su tradicionalno pripadale dekoraciji kupatila i toaleta, kuhinja, hodnika te terasa i drugih spoljnjih površina. Omogućavale su da vaše kupatilo, kuhinja ili terasa dobiju željenu estetiku istovremeno štiteći površine od uticaja vode i vlage. Gde je potrebno, primenićemo keramičke pločice i one će obezbediti zaštitu i lako održavanje tog prostora. Gde za tim nema potrebe, primenićemo druge materijale za podove i zidove.

Ideja da se keramičke pločice mogu primeniti i u drugim prostorima bila je ograničena poimanjem keramike kao hladnog materijala koji se samo retko može primeniti u prostorijama koje želimo da odišu toplinom i u kojima provodimo najviše vremena - dnevnim i spavaćim sobama. Izbor dizajna (dekoracije) keramičkih pločica takođe nije pomogao u popularizaciji ideje da se pomeri granica gde je adekvatno postaviti keramičke pločice.

Napredak tehnologije i razvoj dizajna u prethodnim godinama doprineo je da se mogućnosti materijala i primene materijala unaprede a granice primene keramičkih pločica praktično izbrišu. Pločice različitih formata sa velikim izborom dizajnerskih rešenja danas omogućavaju da pored zaštitne funkcije u dnevnim i spavaćim sobama obezbede i toplinu vašeg doma (kroz sisteme sa podnim grejanjem) i dekoraciju prostora, sa mnogo više mogućnosti od klasičnih materijala za oblaganje podova.

Ovaj trend omogućava da prirodni materijal, kao što je keramička pločica, zameni laminat, vinil, linoleum i druge podove sa primesama PVC materijala i tako omogući mnogo zdraviju i značajno trajniju oblogu za vaše podove i zidove u dnevnim i spavaćim sobama. I naravno, ne treba zaboraviti i aspekt ekonomičnosti gde postavljanje keramičkih pločica predstavlja uštedu u odnosu na klasični parket a održavanje je značajno povoljnije. Konačno, tehnologija je omogućila izuzetan kvalitet i raznovrsnost dizajna tako da danas možete ugraditi pločice koje u potpunosti izgledaju kao drvo, kamen, mermer, beton, tekstil ili tapete.

ENMON je kompanija koja u saradnji sa partnerima iz Italije, Španije, Turske i drugih zemalja obezbeđuje široku paletu dizajna pločica i dekorativnih elemenata. Vreme je da osvežite svoj prostor i obezbedite prijatan boravak.

Pogledajte najnovije pločice u ponudi OVDE.

Pločice