Web shop - prodavnica
  Meni Close

  Boho stil: Ljubav prema slobodi i raznobojnom kupatilu

   

   

  Zamisli da ulaziš u kupatilo i osjećaš miris svježih cvjetova i zvuke opuštajuće muzike. To može postati stvarnost ako se odlučiš za boho stil uređenja kupatila. Bohemski, ili jednostavno boho stil, donosi prirodnu ljepotu i slobodu u tvoj svakodnevni život, nudeći utočište od stresa i svakodnevnih briga.

  Šta je boho?

  Boho, skraćenica od "bohemian", ima korijene u boemskom umjetničkom pokretu iz 19. vijeka. Odražava slobodan duh, kreativnost i ljubav prema različitosti. Boho stil kombinuje različite uzorke, teksture i boje, stvarajući opušten i ekscentričan ambijent. Uključuje antikvitetne komade namještaja i umjetničke detalje, što mu daje poseban šarm u uređenju kupatila kroz paletu boja, teksture i detalje.

  Boje i šarenilo

  Boho stil podstiče kreativnost sa bojama. Možeš eksperimentisati sa različitim nijansama ili kombinovati kontrastne boje kako bi stvorio jedinstvenu estetiku. Kombinovanje terakote i plave može stvoriti upečatljiv kontrast karakterističan za boho stil. Terakota donosi duh Mediterana, oker podsjeća na sunčane dane na plaži, dok ciklama i zelena dodaju dubinu i vitalnost. Šareni detalji poput peškira i zavjesa sa etničkim uzorcima, geometrijskim motivima i cvjetnim dezenima dodaju toplinu i gostoljubivost.

   

   

  Prirodni materijali

  Jedna od ključnih karakteristika boho stila u uređenju kupatila je naglasak na prirodnim materijalima. Drvo, bambus, ratan i pamuk igraju ključnu ulogu u ovoj priči, stvarajući osjećaj harmonije sa prirodom. Drvene police, okviri za ogledala i komadi namještaja daju autentičnost prostoru. Bambus i ratan unose egzotičnost i lepršavost, dok pamučni prekrivači, zavjese i tepisi sa etničkim uzorcima doprinose bogatstvu i raznolikosti.

  Etnički elementi

  Etnički detalji čine suštinu boho stila, donoseći priču i dušu u tvoje kupatilo. Inspiracija različitim kulturama širom svijeta dodaje dubinu i karakter prostoru. Marokanske keramičke pločice, šarene zavjese sa afričkim uzorcima ili umjetnički detalji iz Azije unose raznolikost i egzotičnost.

   

   

  Biljke i zelenilo

  Biljke su vitalan element u boho dizajnu, donoseći prirodnu ravnotežu i životnu energiju. Saksije sa raznobojnim cvjetovima i zelenilom unose vitalnost i veselje u kupatilo, stvarajući oazu prirode. Biljke ne samo da unose svježinu već i stvaraju osvježavajući kontrast sa toplim bojama i prirodnim materijalima.

  Reciklirani komadi

  Jedan od najčarobnijih aspekata boho stila je upotreba recikliranih komada namještaja i dekoracije. Stari drveni kovčezi ili sanduci mogu se koristiti kao funkcionalne police, dodajući nostalgičnu vrijednost i praktičnu upotrebu prostoru. Vintage ogledala sa starinskim okvirima stvaraju osjećaj dubine i prostora, dajući jedinstvenost i tajanstvenost tvom kupatilu.

  Igra ogledalima

   

  Ogledala su ključni elementi u boho kupatilu, unoseći eleganciju i praktičnu funkciju povećanja vizuelnog prostora. Velika ogledala sa upečatljivim okvirima reflektuju svjetlost, stvarajući dodatni sjaj i magičnu atmosferu. Postavljanje ogledala na suprotnim stranama prostora stvara osjećaj prostranosti i luksuza.

   

  Sloboda iznad svega

  U boho kupatilu nema ograničenja. Kombinuj boje, materijale i dekoracije na način koji ti odgovara, izražavajući svoju kreativnost i ličnost kroz dizajn. Svaki element ima svoje mjesto i priču, stvarajući prostor gdje možeš opustiti dušu i probuditi kreativnost.

  Boho stil donosi koloritnu i umirujuću atmosferu u svaki dio doma, omogućavajući ti da se osjećaš slobodno i inspirisano svaki put kada zakoračiš unutra.  

  Napiši komentar