;
Koristimo "kolačiće" kako bi poboljšali upotrebljivost prodavnice. Ukoliko nastavite korišćenje prodavnice, Vi prihvatate uslove korišćenja. Više informacija

SPC flooring - Nova generacija premium podova

30. 08. 2021.

SPC flooring - Nova generacija premium podova

Tražite savršene podove za svoj dom? Morate dobro razmisliti o tome jer je izbor pravog poda neophodan, i to ne samo zbog estetike. Prilikom odabira vrste podova važno je uzeti u obzir različite faktore, poput tipa prostorije, ekološke prihvatljivosti, budžeta i održavanja. Kada uzmete u obzir sve ove faktore, savršena opcija podnih obloga za vaš dom je SPC pod! U poređenju sa običnim vinilnim pločicama, kameni polimerni kompozitni pod je odlična opcija jer je ekološki prihvatljiv, pristupačan i vrlo udoban za hodanje.

SPC podovi, sastoje se od krečnjaka i različitih stabilizatora. Sadrži četiri primarna sloja- gornji providni premaz je habajući sloj koji čini ovaj pod otpornim na ogrebotine i mrlje. Drugi je vrlo tanak vinilni sloj. To je vodootporni sloj koji sadrži glavni uzorak, teksturu i definiše celokupni izgled poda. Treći sloj je jezgro SPC, koje je napravljeno od krečnjačkog praha i stabilizatora. Ovaj sloj čini podove vodootpornim i dimenzionalno stabilnim. Poslednji sloj je pričvršćena podloga, daje mekoću podu i pomaže u smanjenju zvuka u prostoriji.

 Prednosti SPC podova


Postoje brojne prednosti koje ovaj pod pruža. Ove prednosti čine kamene polimerne kompozitne podove najpopularnijim izborom za stambene podove.

Vodootporan - Karakteristika koja čini SPC vrhunskim izborom podova je to što je 100% vodootporan. Ovaj pod možete bez brige postaviti u kupatila, kuhinje ili čak vešeraj.

Estetika - ovi podovi su definitivno nadogradnja luksuznih vinilnih pločica. Savršeno će upotpuniti enterijer, kao i nameštaj vaše kuće.

Faktor udobnosti - U poređenju sa tradicionalnim vinilnim pločicama, SPC podovi su prijatniji za hodanje.

Nema šupljeg zvuka - Kada hodate po SPC podovima, zvuk je niži i nećete čuti šuplji zvuk. Pomaže u smanjenju zvuka u prostorijama, time su pogodni za radne sobe, pa čak i spavaće sobe.

Ekonomičnost - Kada govorimo o ekonomičnosti, SPC podovi su odličan izbor.

Lakoća održavanja - SPC jezgro je visoko vodootporno i, kao što je pomenuto, na svojoj površini ima izdržljiv film za habanje koji nudi zaštitni sloj. Čišćenje ove vrste poda je lako jer se prljavština može ukloniti povremenim metenjem i pranjem. Pazite da ne koristite tvrde čekinje ili abrazivna sredstva za čišćenje i deterdžente jer će to zaštitnu foliju otupiti.

Uradi sam - Može se zameniti u bilo kom trenutku, bez stvaranja prašine ili otpada.

Podovi prilagođeni deci i kućnim ljubimcima - Ni dete ni životinja ne mogu naneti štetu podu.

Ekološki prihvatljiv -sa niskim sadržajem HOS-ova i bez formaldehida. Mogu se reciklirati.

Zbog svoje kamene konstrukcije, ovaj pod ostaje stabilan u temperaturnim fluktuacijama. Kombinacija krečnjaka sa stabilizatorima čini jezgro poda stabilnim, jos jedna prednost za domove sa grejanjem, ventilacijom i klimatizacijom.


SPC FLOORING - Point Grey Collection (PGC) predstavlja odličan izbor najnovije generacije podova za stambene i komercijalne projekte. Kolekcija je inspirisana načinom života na zapadnoj obali Amerike, gde je drvo neizostavni element u unutrašnjem uređenu ambijenata. Ovi podovi donose suptilnu, ali nezamenljivu lepotu prirodnog drveta preslikanu u 4 sofisticiranim tona. Dizajnirani izgled prirodnog drveta i tekstura sa mikro strukturnim ivicama daju ovom proizvodu luksuzan izgled poda od punog tvrdog drveta. Kolekcija daje referentnu vrednost prefinjenog dizajna grafike i strukture uz sve prednosti kvalitetno izrađenog proizvoda koji pruža izuzetan komfor i izdržljivost.

Kao što možete videti na slikama u ovom članku, SPC podovi imaju dizajn drveta. Ovi realistični dizajni sa drvenim izgledom dolaze u mnogo različitih boja, dizajna i dužina proizvoda. Pogledajte ponudu SPC podova, ko zna, možda je baš to ono što ste godinama tražili.