;
Koristimo "kolačiće" kako bi poboljšali upotrebljivost prodavnice. Ukoliko nastavite korišćenje prodavnice, Vi prihvatate uslove korišćenja. Više informacija

Predstavljamo ENMON poslovnog partnera - Tesy

08. 09. 2022.

Predstavljamo ENMON poslovnog partnera - Tesy

 

Tesy je najveći Bugarski i jedan od vodećih evropskih proizvođača električnih akumulacionih bojlera, rezervoara za vodu sa indirektnim grejanjem i električnih uređaja za grejanje. Otvaranjem nove fabrike, 2016. godine, Tesy je postao 3. najveći proizvođač električnih bojlera u Evropi sa kapacitetom od 1,2 miliona bojlera godišnje. Kompanija je takođe 3. najveći proizvođač uređaja za grejanje u Evropi.

   

 

Tesy kroz istoriju

Tesy je osnovan 1990. godine kao deo Ficosota Holdinga. 1993. počinje sa proizvodnjom električnih grejača i uljnih radijatora. 1997. godine kreću sa širenjem van Bugarske. Od tada, a naročito u poslednjoj deceniji, Tesy je pokazao brz razvoj i svetu predstavio širok spektar najsavremenijih proizvoda i patentiranih rešenja koja zadovoljavaju aktuelne zahteve u pogledu energetske efikasnosti, smanjenja potrošnje resursa i zaštite životne sredine.

 

Kompanija poseduje pet fabrika u Šumenu i Smjedovu, - dve za proizvodnju električnih grejača, fabriku panel konvektora, uljanih radijatora, fabriku bojlera velikog kapaciteta i tampon sudova, kao i istraživački i trening centar, sa savremenom laboratorijom. Tesy ima kancelarije u četiri zemlje i distribuira svoje proizvode u 56 zemalja na četiri kontinenta sa timom od više od 900 ljudi. U narednim godinama se očekuje još veći napredak, sa stalnom tendecijom proširenja na svetska tržišta i povećanjem proizvodnih kapaciteta.


Tesy kao pionir inovacija

Pioniri u uvođenju novih kategorija na inostrana tržišta, modernizacijom proizvodnje i primenom najboljih svetskih proizvodnih tehnologija, Tesy nastavlja da gleda ka budućnosti. Nakon najprodavanijeg proizvoda kompanije, električnih bojlera “BiLight”, Tesy je 2016. patenirao svoje rešenje PISTON EFFECT, koje potrošačima obezbeđuje više tople vode. Rezultat ovoga su bojleri najnovije generacije, “Modeco” serija koja ispunjava najveća očekivanja u pogledu energetski efikasnih uređaja. Jedna od inovacija koju vredi spomenuti je električni bojler na daljinsko upravljanje putem interneta. S pravom možemo reći da u budućnosti od Tesy možemo očekivati mnoštvo novih proizvoda, rađenih po vrhunskim standardima.

 

Tesy na Forbes-ovoj listi

U Sofiji u hotelu Balkan na zvaničnoj ceremoniji 23. januara 2017. godine izvršni direktor TESY g. Žečko Kjurkičev primio je nagradu poslovnog foruma Forbes Bulgaria u kategoriji "Razvoj biznisa". To je biznis forum koji se održava na kraju kalendarske godine. Te godine je registrovano 86 kompanija i konkurs je zabeležio rast od 50%. Za 2018. godinu kompanija je osvojila prestižno prvo mesto u jednoj od najzahtevnijih kategorija "Poslovni rast". Uz razvoj inovativnih uređaja, koji omogućavaju kontrolu preko Interneta implementacijom tehnoloških rešenja sa poslednjeg najvišeg nivoa, izvozom i prodajom u 54 zemlje, Tesy je definitivno primer uspešne tehnološko razvojne kompanije.

 

29 godina kasnije, Tesy-jev tim nastavlja da stvara istoriju.